Obama: Putin incearca ‘sa recreeze gloria imperiului sovietic’

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obama putinPresedintele rus Vladimir Putin incearca ‘sa recreeze gloria imperiului sovietic’ prin actiunile sale din Ucraina, a declarat luni presedintele american Barack Obama, la sfarsitul summitului G7 din Germania, relateaza DPA citata de Agerpres.

‘Trebuie sa continuam sa facem presiuni asupra Rusiei pentru a respecta termenii acordului de la Minsk’, a declarat el referitor la acordurile semnate de guvernul ucrainean si rebelii prorusi la sfarsitul lunii februarie.

‘Daca Rusia, care actioneaza prin separatisti, isi intensifica agresiunile pe teritoriul Ucrainei’, atunci sanctiunile vor fi inasprite, a mai spus seful statului american, adaugand ca discutii asupra masurilor suplimentare care ar putea fi implementate au deja loc la ‘un nivel tehnic’.

El a afirmat totodata ca fortele ruse continua sa actioneze in estul Ucrainei, in pofida dezmintirilor Moscovei, iar marile puteri sunt gata sa impuna sanctiuni mult mai aspre daca va fi necesar, relateaza Reuters.

‘Asa cum am vazut din nou in ultimele zile, fortele ruse continua sa actioneze in estul Ucrainei, incalcand suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei’, a spus el.

‘Rusia se afla in recesiune profunda. Astfel, actiunile Moscovei in Ucraina afecteaza Rusia si poporul rus’, a mai spus Obama. ‘Iar G7 doreste sa transmita clar faptul ca daca este necesar suntem gata sa impunem sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei’, a afirmat Barack Obama.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2