Ocna Sugatag va avea un facelift nou! Statiunea a fost prinsa in Master Planul pentru Turismul National al Romaniei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Dupa cum se stie, inca de anult trecut, mai exact din 16 decembrie 2016, localitatea Ocna Sugatag a fost declarata statiune balneo-climaterica. Si pentru ca, in toate anotimpurile statiunea “musteste” de turisti, autoritatile nationale si judetene s-au gandit sa-i  dea o sansa dezvoltarii acestei mici comunitati.

Astfel, proiectul de dezvoltare a fost prins in Master Planul pentru Turismul National al Romaniei, iar primarul Mihai Vasiuc asteapta cu nerabdare sa vada daca va primi avizul favorabil pentru a-l pune si in practica din bani europeni.

“Este vorba despre un proiect de 5 milioane de euro care va cuprinde 4,5 km de pista pentru biciclete, 3 parcuri pentru copii mici, tineri si adulti, reabilitarea iluminatului public, de exemplu din fat statiunii si pana jos intre lacuri vor fi stalpi ornamentali cu becuri economice, 27 de strazi, unde sunt pensiuni, vor fi asfaltate plus trotuare si rigole si tot ce intra aici pe acest segment. Centrul localitatii se inchide circulatiei si va fi frumos amenajat. In jurul Bisericii Romano-catolice vor fi terase pentru ca turistii sa poata servi inghetata, sucuri, prajituri si altele, va fi si un teatru in aer liber, vor fi jocuri pentru copii, insa totul cladit din piatra. E un proiect mare la care s-a muncit mult”, a declarat Mihai Vasiuc, primarul statiunii Ocna Sugatag.

Primarul estimeaza ca in toamna sa organizeze licitatia pentru demararea lucrarilor.

“Aceste sunt prognozele unui primar. Am fost personal la domnul ministru Dobre si acolo m-am intalnit si cu domnul premier Grindeanu care agreeaza dezvoltarea statiunilor balneo-climaterice. Este in Master Planul pentru Turismul National al  Romaniei, iar domnul presedinte Gabriel-Valer Zetea este un colaborator foarte bun pentru dezvoltarea judetului. Am incredere ca vom putea incepe ”, a conchis primarul Vasiuc.

Din acest proiect vor avea de castigat atat Primaria Ocna Sugatag cat si localnicii, turistii si nu in ultimul rand judetul Maramures.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Corina

    Dragilor fiti mai atenti ce scrieti. 16 decembrie 2017 inca nu a trecut. Suntem doar in iunie 2017.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *