Odată ce se atinge acest prag, mortalitatea sare brusc de la 5% la 20%. Sistemul a început să colapseze

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

octavian jurma

Nepăsarea și neglijența populației, cuplate cu lipsa de pregătire a crizei din partea autorităților peste vară, împing România spre un punct critic în care sistemul medical va colapsa. Mortalitatea din cauza Covid-19 va sări brusc la 20%, estimează doctorul Octavian Jurma pe ziaristii.com.

Acesta a prezis corect, în ultima lună, evoluția epidemiei în România. În analizele sale, postate și pe contul de Facebook împreună cu graficele care arătau cum va crește numărul de cazuri și de victime, Octavian Jurma a prezentat și măsurile care ar fi trebuit luate pentru a “îndoi” curba ascendentă. Acum, situația nu mai poate fi redresată așa ușor pentru că pandemia a luat viteză, spune medicul.

Jurma face o predicție teribilă: sistemul medical începe să intre în colaps, copleșit de numărul cazurilor. Din momentul în care nu va mai putea absorbi pacienții în stare gravă, mortalitatea din cauza virusului va sări brusc de la 5% la 20%, așa cum s-a întâmplat astă-primăvară în Italia, Marea Britanie, Spania și alte țări.

„Odată ce sistemul medical se umple, atunci apa se revarsă și deci vom avea pacienți care se vor revărsa în afara sistemului medical. Acolo se va vedea colapsul sistemului medical, iar oamenii vor începe să moară într-o rată mult mai mare. Și în țările mari, cu sisteme medicale mai bune, cum este Italia, odată ce s-a atins acest prag, mortalitatea a sărit foarte brusc de la 5% spre 20%.“

Foto Octavian P Jurma

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *