Odiseea garajelor din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul Cătălin Cherecheș a promis de fiecare dată în campaniile electorale, și nu doar atunci, că va rezolva problema garajelor în Baia Mare. „Demolăm și construim locuri de parcare supraterane sau subterane.” Nu s-a întâmplat nimic!

De-a lungul timpului actualul primar a testat mereu opinia publică în ceea ce privește situația garajelor. Să nu uităm nici un moment că orice decizie de acest fel este cântărită atât politic cât și electoral.

Orașul suferă enorm din cauza lipsei locurilor de parcare. Soluții viabile sunt construirea unor parcări supra- sau subterane. Promisiuni am avut cu duiumul. Din păcate nu s-a concretizat nimic.

Cetățenii orașului cu garaje au fost amăgiți constant de către administrația locală. În funcție de starea lui de spirit, actualul primar le-a promis noi clauze de concesiune, demolare, parcări în schimbul garajelor etc. Evident că nimic din cele promise nu s-a realizat.

La ora actuală situația garajelor din oraș este una incertă. Cele ilegale nu se demolează decât în campania electorală, iar locurile unde s-ar putea realiza parcări pentru cetățeni rămân doar la faze de proiect și randare 3D.

În anul 2019 primarul a promis că începe operațiunea „Demolarea”. Nu a fost 2019, ci 2020, nu a demolat sute de garaje, ci câteva zeci în zona CNAS de pe strada Bilașcu.

O administrație publică eficientă ar privi la vecinii din Satu Mare, care au un program eficient de demolare a garajelor și înlocuirea acestora cu parcări supraterane. Dacă nu ne „place” Satu Mare, să privim la Oradea sau Cluj-Napoca. Soluții sunt, mai trebuie curaj și voință.

Cotos Robert

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

9 Comments

 1. Oszkár Fagyas

  Bună ziua,
  Locuiesc pe Bulevardul Unirii bloc 3 . Garajele din pozele folosite în articol nu mai există. Au fost demolate și in locul lor s-a amenajat o parcare.

  Reply
  1. robert

   „În anul 2019 primarul a promis că începe operațiunea „Demolarea”. Nu a fost 2019, ci 2020, nu a demolat sute de garaje, ci câteva zeci în zona CNAS de pe strada Bilașcu.”

   Reply
 2. Guard Dogs

  Mda, garajele si ,, cazanul ,, … Daca facem analiza garajelor in primul rand este de vina birocratia , dupa , ne lovim de logica , nu vad demolarea si construirea de parcari supraterane , subterane in prag de iarna … O solutie este in acest moment , licitarea parcarilor de pe domeniul public , separand , eliminand, selectand in mod natural , adevaratii soferi vs coldusi … astfel primaria incaseaza venituri , restul ajunge la fier vechi … Concluzia … Parafrazand melodia lui Desperado ,, N-am nici casa n-am nici masa ; Din padure ma hranesc ; Mi-am vandut si cotetul de gaini ; Si costumul meu de mire , e demult la amanet ; Dar am ,, cazanul ,, meu si tare ma mandresc ; … Bine am zis ?!

  Reply
 3. Ale

  A spus că după 1 octombrie 2020 ne va da locuri de parcare pentru locatarii din zona bilascu cosbuc .O sa vedem!

  Reply
 4. mircea

  Sa nu fie cu supărare,
  Dar demolat e ușor….de făcut parcări moderne mult mai greu….exemplu ștrandului municipal sta de ceva timp demolat….

  Reply
 5. Ionel

  Baia Mare are nevoie de investitori care sa creeze locuri de munca , care vor aduce venituri suplimentare si primariei care va putea intai sa termine amenajarea locurilor de parcare existente deja ( iti aduc aminte ca primaria a “inceput” multe lucrari de amenajare a parcarilor care nu au fost finalizate de 3 ani) si , abia apoi poate vorbi primarul de demolari, nu de alta dar, proprietarii de garaje construite legal se pot constitui in parte civila si, nu stiu de unde va scoate primaria bani de procese si despagubiri, fiindca contruirea garajelor a costat bani, oamenii si-au facut planuri pe termen lung si, acum se trezeste primarul ca nu poate sa-si intoarca “jeepanul” de garaje dar, inca o data, orasul are nevoie de locuri de munca, nu de circ ieftin!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2