Oficial, 218 persoane au sosit din Italia, in Maramures. Aproximativ 50 de familii au revenit in localitatea Borsa (surse)ACTUALIZARE

PNL

In ultimele doua zile, aproximativ 50 de familii au revenit in Borsa din Italia, spun surse apropiate ZiarMM.ro. Oficial, CJSU Maramures a anuntat ca in judet au ajuns 218 persoane, din care 82 sunt izolate la domiciliu deoarece au tranzitat regiunile italiene afectate. Conform surselor noastre, prin punctul de la Petea, in intervalul 23 februarie, ora 07.00-25 februarie, ora 07.00, au intrat in tara noastra 4.500 de persoane din diferite colturi ale Europei.

Dan Buca, purtator de cuvant Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures: “In conformitate cu Dispozitia nr. 523 din 25 februarie a.c. a Secretarului de stat, dr. Raed Arafat referitoare la masurile necesare pentru gestionarea Coronavirusului, Institutia Prefectului de Maramures impreuna cu celelalte institutii membre CJSU iau masuri cu privire la izolarea la domiciliu, in locatia declarata, de aceste persoane, la intrarea in tara. Astfel, izolarea la domiciliu se aplica si pentru persoanele si familiile acestora, care sosesc in Romania din Italia, Regiunea Lombardia si Veneto, situate in afara zonelor in care s-a constituit carantina.”

Dan Buca a mai precizat faptul ca cetatenii romani, care vin din zonele mentionate, precum si rudele acestora care domiciliaza la aceeasi adresa au obligatia de a nu parasi domiciliul declarat pe o perioada de 14 zile de la sosirea in tara.

Este foarte important sa se inteleaga ca izolarea la domiciliu inseamna ca persoanele si familiile acestora stau in locuintele lor pe care nu au voie sa le paraseasca, dar nici sa intre in contact cu alte persoane, iar carantina se instituie pentru persoanele bolnave, care provin din zonele afectate. Acestea izolate in spatiile special pregatite de autoritati.

ACTUALIZARE ora 13.15

Pana la aceasta ora, prin punctul Petea au mai intrat in tara inca 30 de maramureseni. Informatia a fost comunicata de CJSU Maramures.

ACTUALIZARE 17.00

Numarul persoanelor aflate in izolare la domiciliu a crescut de la 82 la 113. Este vorba despre aproximativ 40 de localitati de pe raza judetului Maramures, unde domiciliaza aceste persoane.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1