OFICIAL – Aproape 80% dintre dosarele de pensii au fost evaluate în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Din octombrie 2021 și pană azi, 2 decembrie, la Casa Județeană de Pensii Maramureș au fost prelucrate un număr de 59.316 dosare din totalul de 76.709 dosare migrate către instituție de Casa Națională de Pensii în aplicația de evaluare. Lucica Onea, directorul instituției, a declarat că 38.943 dosare au fost evaluate la sediul din Baia Mare, iar 20.373 în Sighet. În total, s-au finalizat de evaluat 77% din dosarele de pensie.

„Am fost ajutați, începand cu 2021 de un număr de 23 de persoane contractuale, din care 14 au fost pentru Baia Mare, respectiv 9 pentru Casa Locala de Pensii Sighetu Marmației. Aceste persoane au fost angajate pană la 31 decembrie 2022. Însă după cum se știe, s-a solicitat prelungirea acestei perioade pană în 2023, pentru că această activitate este greoaie și la nivelul țării avem undeva la 70-80% grad de realizare.

Nu toate județele se înscriu în acest trend. Noi am prelucrat pană acum 59.316 dosare, din totalul de 76.709 dosare „migrate„ de către Casa Națională. Sperăm să primim acest ajutor, pentru că, dacă nu, situația noastră se va îngreuna. Este necesară această activitate de evaluare, de digitalizare a dosarelor de pensii în vederea recalculărilor următoare care se preconizează a fi făcute”, a declarat Lucica Onea, directorul Casei de Pensii Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole