OFICIAL- Cazurile de hărțuire sexuală, ca și inexistente în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dacă este să ne luăm după răspunsul oficial primit de la conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, în județul nostru femeile nu se confruntă cu ceea ce este cunoscut și pedepsit de lege – hărțuirea sexuală. Într-un răspuns oficial transmis ziarmm.ro, IPJ Maramureș ține să arate că „în anul 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș a fost depusă o singură plângere privind hărțuirea sexuală. În 2021 până în acest moment nu au fost depuse plângeri sub aspectul comiterii infracțiunii de hărțuire sexuală”. 

Doar că asta nu înseamnă că asta este realitatea. Zilnic femeile se lovesc de comentarii sexiste, gesturi obscene, diferite apropo-uri cu tentă sexuală, de multe ori chiar la locul de muncă. În țară cazurile de hărțuire sexuală din poliție, dar și din alte instituții, au ținut de multe ori prima pagină a ziarelor. Nu de puține ori au fost situații în care șefii din poliție abuzau de funcțiile avute pentru a obține favoruri sexuale din partea femeilor polițiste. Se știe că hărţuirea se poate manifesta prin fluierături, claxonat, comentarii sexuale sau aluzii cu act sexual imaginat, comportament non – verbal cu tentă sexuală, atingeri nepotrivite, urmăriri și chiar amenințări cu violul.

Sunt bărbați care nu se pot controla și manifestă astfel de comportamente de condamnat în spațiul public. Comentariile sexiste, gesturile obscene, atingerile nedorite sau chiar agresiunile sexuale, toate au ca efect lezarea demnității femeilor și le întâlnim din plin zilnic.

FOTO iasitvlife.ro

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole