OFICIAL – DSP Maramureș are 7 zile să actualizeze și adapteze Planul de Reziliență față de Recrudescența la COVID-19

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a susținut ieri, 23 noiembrie, o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor. Autoritățile de la București au cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 este în scădere.

“Este nevoie de responsabilitate și decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Potrivit MS, de la finele săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele, împreună cu direcțiile de sănătate publică, au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară și, „în cazul în care se consideră necesar că este nevoie în continuare de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pentru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferind de la o unitate sanitară la alta, atunci pot decide în consecință”.

„Există solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri pentru a fi numai exclusiv COVID-19. Ministrul Sănătății a subliniat că, în privința tratamentului cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial, trebuie implicați medicii de familie pentru a îndruma pacienții către unitățile sanitare pentru a primi acest tip de tratament in primele zile de infectare”, precizează MS.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2