Oficial francez: Nu exista o problema legata de romi intre Franta si Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tiganiDirectorul general al Oficiului Francez pentru Imigratie si Integrare, Yannick Imbert, a declarat, joi, la Bucuresti, ca nu exista o problema legata de romi intre Romania si Franta, fiind vorba, de fapt, de o problema legata de integrarea unei populatii care are specificul ei si care cunoaste “discriminarea si excluziunea”, transmite Agerpres.

“Nu exista o problema legata de romi intre Franta si Romania. Avem o problema de integrare a unei populatii care are specificitatea sa, dar care este o populatie, printre altele, care cunoaste, din pacate, discriminarea si excluziunea, probleme pe care le cunoastem, fie ca este cazul romilor care doresc sa ramana in Franta sau a celor care doresc sa se intoarca in Romania. Aceasta problematica trebuie s-o intelegem, trebuie s-o impartasim si bineinteles trebuie sa o impartasim si colegilor nostri europeni, sa fie informati de experienta pe care am castigat-o. Asteptarile sunt mari si pe viitor va trebui sa stim sa le raspundem”, a spus Imbert.

In acest context, el a evocat acordul-cadru semnat in 2012 intre autoritatile romane si franceze privind programul experimental de reintegrare a familiilor romane care apartin minoritatii rome.

“Deplasarea mea in Romania a fost scurta, dar extrem de densa si am fost foarte impresionat de evolutiile si consistenta dosarelor care sunt lucrate impreuna cu ministerele implicate si pot sa spun ca acordul care initial a fost destul de restrans si care dupa aceea s-a dezvoltat gratie unei atentii deosebite se inscrie acum intr-o abordare mult mai larga, mult mai vasta, mai echilibrata, intre cele doua tari ale noastre”, a afirmat oficialul de la Paris.

La randul sau, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a exprimat opinia ca exista “o complementaritate puternica” intre acordul mentionat si toate masurile intreprinse de Romania pentru a favoriza reinsertia populatiei aflate intr-o situatie dificila.

“Ma gandesc la investitiile (…) care s-au facut in domeniul imobiliar, in domeniul accesului la locurile de munca si ma gandesc, de asemenea, la domeniul sanatatii si al educatiei”, a adaugat diplomatul francez.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2