Oficial: Israelul tine sub control pericolul SI pe teritoriul sau 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

jihadisti-statul-islamicMasurile drastice luate impotriva cetatenilor arabi israelieni care incearca sa se alature gruparii Stat Islamic in Siria sau Irak ori sa infiinteze celule pe teritoriul Israelului au prevenit ca aceasta amenintare sa atinga dimensiunile constatate in Occident, a indicat un consilier al premierului Benjamin Netanyahu, intr-un interviu acordat publicatiei bilunare “Israel Defense”, transmite joi Reuters, informeaza AGERPRES.

Inmultirea cazurilor de dezertari spre zonele controlate de SI in Siria si Irak si a proceselor impotriva unor cetateni israelieni care se identifica cu gruparea militanta l-au determinat pe presedintele israelian Reuven Rivlin sa avertizeze in ianuarie ca o “radicalizare considerabila” are loc in randul minoritatii arabe. In jur de 18% din populatia Israelului este formata din arabi musulmani.

In interviul pentru “Israel Defense”, Eitan Ben-David, seful Biroului contraterorist al Consiliului pentru Securitate Nationala, a afirmat ca “mai putin de cateva zeci, dar nu mai mult de 100” de arabi israelieni s-au alaturat Statului Islamic, si ca o parte din acestia s-ar putea intoarce in tara.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *