OFICIAL Legea pentru reorganizarea ANAF a fost votata

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede masuri de reorganizare si imbunatatire a activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Proiectul prevede transferul inspectorilor antifrauda in cadrul parchetelor pe post de specialisti.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare reorganizarea Directiei generale antifrauda fiscala din cadrul ANAF in sensul asigurarii eficientei activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, precum si a fraudei fiscale si vamale, informeaza mediafax.ro.

Initiativa legislativa prevede ca persoanele care sunt incadrate in functia de inspector antifrauda din cadrul Directiei urmeaza sunt transferate si reincadrate in cadrul parchetelor pe posturi de specialisti.

Potrivit modificarilor pe care le aduce proiectul de lege, alineatul 3 din articolul 3, care prevede existenta structurii Directia de combatere a fraudelor, structura ce asigura suport tehnic de specialitate procurorilor in urmarirea penala, in cauze ce au ca obiect infractiuni economico-financiare, se abroga.

De asemenea, alineatul 4, care prevede ca in exercitarea atributiilor de serviciu, inspectorii antifrauda efectueaza, la dispozitia procurorului, constatari tehnico-stiintifice ca mijloace de proba, investigatii financiare in vederea indisponibilizarii de bunuri, precum si alte verificari in materie fiscala, se abroga, potrivit proiectului de lege.

Ocuparea functiilor publice in cadrul structurii antifrauda se face cu respectarea urmatoarelor conditii minime:

In cazul in care, inspectorii antifrauda si inspectorii sefi antifrauda ai Directiei generale antifrauda fiscala nu promoveaza evaluarile de integritate si examenele psihologice complexe, asigurate de personal sau cabinete de specialitate, acestia sunt eliberati din functie. Prevederea nu vizeaza inspectorul general antifrauda si inspectorul general adjunct antifrauda.

Proiectul de lege este cu caracter organic si a fost depus in procedura de urgenta. Acesta urmeaza sa fie trimis presedintelui Romaniei pentru promulgare.

stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1