Oficial militar: Iranul poate scufunda orice nava de razboi americana folosind “arme secrete”

Iranul poate scufunda navele de razboi americane trimise in regiunea Golfului folosind rachete si “arme secrete”, a declarat un inalt oficial militar iranian citat sambata de agentia de presa semioficiala Mizan, preluata de Reuters, informeaza AGERPRES.

Statele Unite au anuntat vineri desfasurarea a 1.500 de soldati in Orientul Mijlociu, descrisa ca un efort de a consolida apararea impotriva Iranului, in timp ce au acuzat Garzile Revolutionare ale tarii ca sunt direct responsabile pentru atacuri asupra unor petroliere in aceasta luna.

“America (…) trimite doua nave de razboi in regiune. Daca ei comit cea mai mica prostie, vom trimite aceste nave la fundul marii impreuna cu echipajul si avioanele lor folosind doua rachete sau doua noi arme secrete”, a declarat generalul Morteza Qorbani, consilier in comandamentul militar iranian, pentru Mizan.

Actiunile Statelor Unite sunt ultimele ale administratiei Trump in timp ce ea subliniaza ceea ce considera a fi amenintarea unui potential atac din partea Iranului si urmeaza dupa deciziile de a accelera desfasurarea unui portavion, precum si trimiterea de bombardiere si rachete suplimentare Patriot in Orientul Mijlociu.

Experti occidentali afirma ca Iranul isi exagereaza adesea capabilitatile pentru arme, desi exista preocupari legate de programul sau de rachete, in special cele balistice cu raza lunga de actiune.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1