Oficialii Volkswagen cer o ancheta asupra acuzatiilor referitoare la utilizarea maimutelor pentru studiul emisiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multi membri ai Consiliului de supervizare al producatorului auto Volkswagen au cerut luni organizarea unei anchete, dupa aparitia in presa a unor articole potrivit carora producatorul auto german a finantat un studiu in care mai multe maimute au fost expuse la gaze de esapament, pentru a fi studiate efectele acestora, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit New York Times, mai multi constructori auto germani, printre care si Volkswagen, au folosit organizatia European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector, EUGT, careia i-au comandat sa efectueze un studiu cu privire la efectele gazelor de esapament asupra maimutelor. Rezultatele studiului erau destinate sa contracareze acuzatiile potrivit carora gazele de esapament au efect cancerigen.

Atat Volkswagen cat si Daimler si BMW au denuntat sambata aceste studii, care au fost efectuate in 2014. Insa dezvaluirile privind efectuarea acestor studii reprezinta o noua lovitura pentru Volkswagen, dupa scandalul manipularii emisiilor poluante din 2016.

Bernd Althusmann, membru in Consiliul de supervizare al Volkswagen, a declarat ca astfel de experimente sunt “absurde si impardonabile”. Althusmann a cerut pedepse dure pentru indiferent cine a fost responsabil pentru acest studiu. La randul sau, Bernd Osterloh, un alt membri in Consiliul de supervizare al Volkswagen a cerut demararea unei anchete amanuntite in acest dosar. Potrivit lui Osterloh, comandarea unui astfel de studiu care implica animale vii nu reflecta un comportament etic sau moral. “Daca cei responsabili la acea data sunt in continuare in Consiliul de administratie atunci trebuie avute in vedere consecinte personale”, a apreciat Osterloh.

In paralel, cotidianul german Stuttgarter Zeitung a publicat un articol potrivit caruia EUGT a sponsorizat si studii cu privire la efectele dioxidului de azot, prezent in gazele de esapament, asupra oamenilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2