Oile au ocupat străzile din Madrid în drum spre păşunile de iarnă (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Oile au înlocuit duminică automobilele pe străzile din Madrid, însoţite de ciobani care au mânat animalele prin Plaza Mayor, din centrul capitalei Spaniei, în drumul lor spre păşunile de iarnă, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Localnici şi turiştii s-au aliniat de-a lungul drumului pentru a privi cum mii de oi au mers pe străzile din Madrid, iar clopotele de la gâtul animalelor au oferit un fundal sonor zgomotos.

„Este ceva neobişnuit să vezi atât de multe oi. Nu am văzut niciodată ceva la fel. A fost o modalitate excelentă de a învăţa despre istoria şi cultura Spaniei”, a spus Maria Kouriabalis, o americană în vârstă de 22 de ani care trăieşte în Madrid de o lună.

Acest eveniment anual a fost reluat în 1994, în cadrul Fiesta de la Trashumancia, după ce parlamentul spaniol a recunoscut rutele tradiţionale de transhumanţă utilizate de păstori pentru turmele lor.

În Spania, metodele moderne de creştere a animalelor au redus practica transhumanţei la un grup redus de fermieri care păstrează în viaţă tradiţia prin asociaţii precum Concejo de la Mesta, care este responsabilă de Fiesta de la Trashumancia din Madrid. Aceşti fermieri promovează transhumanţa pentru beneficii precum sustenabilitatea, valoarea culturală şi protecţia mediului, în condiţiile în care zonele prin care au trecut oile sunt mai puţin vulnerabile la incendii. Potrivit unei asociaţii locale, 52 de familii practică încă transhumanţa în Spania.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. SShowman

    No Ion , ce spui de parada de bălegoase din capitala Spaniei ?!… D-apoi după știința , filozofia ta și spaniolii au retrogradat în evul mediu ?!%%% Amu , să nu te sperîi de behăit , zurgălăi … parcă seamănă cu brondoșii noștri din Cavnic cănd sperie spiritele rele din oameni … No Ion, bine am zis ?! …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole