OIM: Peste 16.000 de migranti repatriati din Libia in tari din Africa si Asia in 2018

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 16.000 de migranti au fost repatriati din Libia in 2018 prin intermediul programului de retur voluntar al Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM), prezenta in aceasta tara aflata in plin haos dupa inlaturarea dictatorului Muammar Kadhafi in 2011, transmite miercuri AFP, informeaza AGERPRES.

Potrivit coordonatorului acestui program, Jouma Ben Hassan, ‘16.753 migranti in situatie ilegala au putut reveni in tarile de origine anul trecut’.

Este vorba mai ales despre migranti care au incercat fara succes si cu riscul vietii sa traverseze Mediterana pentru a ajunge in Europa.

‘Conform statisticilor OIM, acesti migranti sunt originari din 32 de tari din Africa si din Asia’, a mentionat Ben Hassan, explicand ca cifrele nu ii includ pe migrantii de care s-a ocupat Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).

La randul sau, aceasta agentie a precizat ca 4.080 de refugiati au parasit Libia intre ianuarie 2018 si ianuarie 2019 in vederea instalarii lor in alte tari.

Intr-un scurt comunicat emis la inceputul saptamanii, UNHCR a indicat ca alti 56.600 de refugiati isi asteapta inca randul sa poata pleca din Libia.

Numerosi migranti – barbati, femei si copii – interceptati sau salvati pe mare si aflati in centre de retentie pe teritoriul Libiei, in conditii foarte dificile, opteaza pentru repatriere.

Mai multe organizatii internationale, printre care UNHCR, denunta frecvent relele tratamente suferite de migranti in Libia.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole