OIM: Peste 5.200 de migranti si-au pierdut viata de la inceputul anului in intreaga lume

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

imigranti vasCel putin 5.200 de migranti si refugiati au murit de la inceputul anului la nivel mondial, o cifra in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Dintr-un total de 5.238 de decese, 3.930 de persoane au murit incercand sa traverseze Marea Mediterana cu barca, cu 170 mai multe decat in intregul an 2015, a precizat agentia cu sediul la Geneva intr-un comunicat.

Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) a oferit miercuri un bilant diferit, cu peste 3.800 de decese in Marea Mediterana din luna ianuarie, subliniind ca este vorba despre un nou record comparativ cu 2015.

Ruta maritima cea mai periculoasa ramane traversarea Mediteranei catre Italia. In aceasta saptamana, mai mult de 280 de migranti au murit pe ambarcatiuni nesigure plecate din Libia catre Italia, conform OIM.

Bilantul deceselor si al disparitiilor in intreaga lume arata ca 13 migranti au murit in fiecare zi in 2016, a subliniat agentia, adaugand ca trupurile a peste 60% dintre ei nu au fost gasite.

De asemenea, OIM a indicat faptul ca numarul migrantilor care au murit in America Latina a depasit cifra de 500. OIM a precizat cazul a 87 de migranti din Honduras, intre care 10 minori, care au murit incercand sa emigreze prin Mexic in perioada 1 ianuarie — 23 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2