Olguta Vasilescu: Absolut toti bugetarii vor avea, in sporuri, doua norme de hrana si un voucher de vacanta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toti bugetarii vor avea incluse in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana, a precizat joi, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, subliniind ca draftul legii salarizarii va fi gata probabil la finele lunii martie, cand vor fi finalizate discutiile cu toti partenerii, informeaza AGERPRES.

„Toti bugetarii vor avea in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana, absolut toti bugetarii. Dar asta nu ridica probleme, pentru ca se reduce nivelul de sporuri, adica vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie este ca absolut toata lumea va avea o distributie corecta a sporurilor. Nu se mai intampla ca pana acum, cand unii, doar pentru ca erau sefi, luau niste sporuri foarte mari fata de restul angajatilor.

Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar sa aiba norma de hrana si sa aiba acest voucher de vacanta, atunci in nivelul sporurilor trebuie sa fie prinse pentru toata lumea. Consideram ca este o varianta mai corecta”, a explicat Olguta Vasilescu, la finalul discutiilor cu sindicalistii din Educatie pe marginea proiectului Legii salarizarii bugetarilor.

Aceasta a precizat ca la elaborarea proiectului au fost luate in calcul datele de la ministere, dar si de la sindicate, privind numarul de angajati si salariile in plata la ora actuala.

„Noi am lucrat pe datele pe care ni le-au dat ministerele. Le consideram pe acelea corecte. Am cerut date si de la sindicate ca sa avem un control incrucisat asupra a ceea ce inseamna numarul de personal si salariile care sunt la ora actuala in plata. Deci nu ar trebui sa fie niciun fel de probleme. Discutiile cu toata lumea au fost de maniera: sunt niste sume in aceste anexe, daca nu ne vom incadra in anvelopa de 32 de miliarde lei vom mai scadea din ele si toata lumea a fost de acord. Sigur ca diferentele fata de anexele pe care ei le-au primit deja nu vor fi foarte mari”, a precizat ministrul Muncii.

Aceasta a reafirmat ca, in urma cu o saptamana si jumatate, reprezentantii Ministerului de Finante au facut un calcul si atunci anvelopa iesea „undeva la 31 de miliarde”. Dupa discutiile cu partenerii sociali, datele vor fi reanalizate de MFP pentru a nu fi depasit plafonul de 32 miliarde lei.

„Draftul de lege il vom avea cel mai probabil undeva la finele lunii martie cand vom finaliza discutiile cu absolut toti partenerii”, a mai spus oficialul MMSJ.

In ceea ce priveste discutiile cu sindicalistii din Educatie, ministrul Muncii a mentionat ca discutiile vor continua si saptamana viitoare, pe grupuri de lucru.

„Inca nu avem o concluzie, pentru ca s-a stabilit sa se lucreze pe grupuri de lucru si saptamana viitoare, asta pentru ca a fost foarte dificil sa avem o discutie, avand in vedere ca erau si Preuniversitarul si Universitarul la aceeasi masa. Atunci am stabilit sa fie grupe separate de lucru saptamana viitoare.

Foarte mult nu ar mai fi de corectat, cu atat mai mult cu cat din Universitar am si avut pe cineva care a lucrat impreuna cu noi la aceasta lege a salarizarii unitare.(…) Asupra principiilor generale am convenit, aici nu e niciun fel de problema, doar sunt discutii pe cine ridicam mai sus fata de ceilalti. De exemplu, in Preuniversitar discutia a fost ca pedagogul trebuie sa fie un pic mai sus fata de ingrijitor. Chestiuni de genul acesta care nu ne dau peste cap nici principiile legii nici modul de salarizare sau anvelopa pe care o avem pregatita”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2