Olguta Vasilescu, despre salariile grefierilor: Nu scad; cei de la Resurse umane au calculat gresit

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri ca, dupa intalnirea cu reprezentantii grefierilor, s-a constatat ca acestora li s-au calculat gresit salariile de catre angajatii de la Resurse umane, informeaza AGERPRES.

“Astazi (miercuri – n.r.) am constatat, dupa ce ne-am intalnit cu grefierii, ca ceea ce estimam ieri exact asa este, adica li se calculeaza gresit salariile de catre Resursele umane si se interpreteaza gresit legea. Ghidul aprobat impreuna cu Curtea de Conturi este pe site-ul Ministerului Muncii de o luna de zile, deci cei de la Resurse umane puteau sa il consulte.

Mai mult decat atat, la cabinetul ministrului exista un consilier care nu face altceva decat in fiecare zi vorbeste cu cei de la Resurse umane din teritoriu, de la administratiile locale, de la diverse institutii sa le spuna cum se interpreteaza legea. Din punctul nostru de vedere, legea e foarte clara si foarte usor de inteles, ca dovada ca din toate Curtile de apel numai in patru au aparut aceste probleme in sensul ca s-au facut calculele gresite”, a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca reprezentantii Ministerului Muncii vor avea intalniri cu cei ai curtilor de apel, iar pana miercuri seara va exista o norma de clarificare care va fi publicata pe site-ul ministerului.

“Sa rezolvam o data pentru totdeauna aceasta situatie care nu este generata de lege. Nu scad salariile, conform legii, pur si simplu cineva a calculat gresit si poate ca ar trebui sa isi asume raspunderea”, a aratat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1