Olguta Vasilescu: Legea salarizarii este in linie dreapta; se va aplica de la 1 iulie

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri ca proiectul de lege privind salarizarea unitara este in linie dreapta iar legea se va aplica obligatoriu de la 1 iulie, informeaza AGERPRES.

“Legea este in linie dreapta, iar orizontul de timp este, cum scrie in programul de guvernare, ca de la data de 1 iulie ea sa se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este buna, vor mai fi facute probabil suficiente amendamente in Parlament si suntem deschisi. Am apucat sa ma uit pe amendamentele care au sosit pana acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, in majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru ca altfel nu aveau cum sa faca asemenea greseli sau sa puna astfel de intrebari.

Pur si simplu, ei isi includ vechimea in salariul de baza, cum era pana acum, dar aceasta lege are vechimea in afara salariului de baza, dupa care se aduna si la ele se aplica sporurile”, a spus ministrul la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca urmeaza sa studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect si sa mai aiba intalniri cu cativa dintre liderii de sindicat.

“O sa depunem legea in Parlament cat mai repede. Eu nu am niciun stres ca ea nu va trece destul de repede in Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat si amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari sa vedem ce mai putem modifica noi direct, ca atunci cand o depunem sa nu mai fie nevoie sa stam foarte mult in dezbaterea parlamentara. Am luat in calcul si o eventuala retrimitere a presedintelui catre Parlament.

Luna iunie sa fie pentru atacul la Curtea Constitutionala sau pentru intoarcerea in Parlament. Mai avem o luna in care putem sa intram cu ea in dezbatere si daca este corectata, nu va mai fi necesara o dezbatere atat de indelungata”, a mentionat Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat ca, in legea salarizarii, salariul de baza al presedintelui va fi cel mai mare, dar vor exista alte categorii care, dupa ce li se vor adauga sporurile, vor avea venituri mai mari ca ale presedintelui.

Related posts

1 Comment

  1. Breban

    O guvernare total autista deoarece cresterea salariilor pentru bugetari o sa provoace mari nemultumiri in privat,mai ales ca muncitorimea din privat se asteapta ca privatii sa le mareasca si lor salariile,ca la stat.O sa vedem cum se vor propaga nemultumirile.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *