Olguta Vasilescu: Statul roman aloca 500 milioane euro pentru sprijinirea pietei muncii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat luni, la Craiova, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar, ca statul roman a lansat programe de circa 500 milioane euro pentru sprijinirea firmelor sa angajeze proaspat absolventi de studii superioare, in vederea stoparii plecarii din tara a fortei de munca inalt calificate si pentru implementarea unor programe de ucenicie, informeaza AGERPRES.

“In acest an, am absorbit fonduri europene pentru absolventii de studii superioare care doresc sa se integreze rapid pe piata muncii si am sprijinit angajatorii in sensul ca sunt aproximativ 200 de milioane de euro puse la dispozitia angajatorilor care vor sa angajeze proaspat absolventi de studii superioare. Angajatorii primesc lunar, de la statul roman, prin finantare europeana, suma de 300 de euro pentru fiecare angajat, necesara platii salariului.

Cu alte cuvinte, statul roman sprijina angajatorii cu salariul minim pe economie, dar sigur ca ne asteptam ca pe langa aceste fonduri sa mai fie si alti bani, astfel incat salariile din Romania sa fie atractive pentru absolventi si sa nu ne mai confruntam cu ceea ce se intampla din pacate in ultimii ani — plecarea fortei de munca inalt calificate in afara granitelor Romaniei. M-am bucurat sa constat ca si firma Ford a inceput sa acceseze aceste programe guvernamentale si sper din toata inima ca toti angajatorii sa faca acest lucru, pentru ca in afara de stagiari avem programe si pentru ucenici, iar suma totala este de 500 de milioane de euro, o suma pe care sper sa o folosim pe piata muncii”, a spus Vasilescu la festivitatea de deschidere a anului universitar.

Aceasta a mai afirmat ca Universitatea din Craiova regleaza oferta educationala cu piata muncii, “ceea ce din pacate in ultimii ani nu prea s-a intamplat nicaieri in Romania”.

“In acest an stiu ca aveti mai multe locuri pentru inginerii constructori, ceea ce este foarte bine pentru ca piata muncii duce lipsa de ingineri constructori. De asemenea, stiu ca ati crescut numarul de locuri la informatica, pentru ca daca maine am avea 10.000 de informaticieni pentru piata din Romania, ar fi imediat absorbiti”, a mai spus ministrul Muncii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1