Olimpiada Balcanica de Matematica: Elevii romani au obtinut doua medalii de aur si patru de argint. Printre acestia se afla si un elev baimarean

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Balcanica de Matematica, organizata la Chisinau, in perioada 30 aprilie – 5 mai, informeaza Ministerul Educatiei. Tinerii romani au obtinut doua medalii de aur si patru de argint, scriu jurnalistii Mediafax.

„Doua medalii de aur si patru medalii de argint: palmaresul echipei Romaniei la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019. Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut in palmares 6 medalii (doua medalii de aur si patru medalii de argint) la a XXXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori (Chisinau, 30 aprilie – 5 mai)”, se arata intr-un comunicat transmis sambata de Ministerul Educatiei Nationale.

Potrivit sursei citate, medaliati cu aur si anul trecut, la Belgrad, Edis Memis (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si-au reeditat performantele, obtinand premii de acelasi calibru.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionut Novac (Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint in 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Simon (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Dragos Crisan (Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca)”, e arata in comunicatul MEN.

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica) si insotita de prof. Danut Arama (Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna) si prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Sefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc).

Potrivit Miniesterului Educatiei la editia din 2019 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre cu statut permanent) si Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari cu statut de invitat).

In ceea ce priveste regulamentul de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *