Olimpiada Satelor din Viseu de Jos, o reusita in cadrul ”Zilelor Maramuresului” (FOTO)

PNL

Pentru trei zile, comuna Viseu de Jos a gazduit Olimpiada Satelor din Transilvania, un eveniment de mare anvergura ajuns la cea de-a VII-a editie si primul care s-a desfasurat in Maramures. La acest concurs de matematica, echivalentul unei olimpiade nationale au participat doar elevi din mediul rural, cu rezultate foarte bune la concursurile anterioare, sositi din opt judete inafara Maramuresului. Astfel, in competitie s-au inscris elevi din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a, veniti din Sibiu, Brasov, Cluj, Salaj, Bihor, Satu Mare, Mures, Bistrita Nasaud si Maramures.

Gavrila Simon, primarul comunei Viseu de Jos s-a declarat onorat ca a reusit sa organizeze acest eveniment de amploare si a dorit sa multumeasca Consiliului Judetean Maramures si Inspectoratului Scolar Judetean pentru implicare si prezenta. ”Sunt onorat, deoarece este prima editie care o organizam in Maramures, iar Viseul de Jos a fost selectat datorita rezultatelor foarte bune obtinute de elevii nostri, in competitiile anterioare.

Mai mult, premiul cel mare a fost obtinut de o eleva de clasa a IV-a, din Viseu de Jos, Denisa Bora, care, alaturi de un elev din Bistrita Nasaud au reusit punctajul maxim. Doresc sa felicit toti concurentii, sa multumesc tuturor participantilor pentru prezenta, presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, senatorului Liviu Marian Pop, presedinte de onoare al acestei olimpiade, prefectului judetului Maramures, Sebastian Luput, secretarului de stat in Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, ministrului pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, inspectorului Scolar General, Ana Moldovan, secretarului de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea”, a declarat primarul comunei Viseu de Jos, Gavrila Simon.

Si inspectorul de matematica, Gheorghe Maiorescu, sufletul si creierul acestei olimpiade s-a declarat extrem de incantat de reusita elevilor maramureseni.

”Din cei 25 de concurenti din Maramures, opt sunt de la Scoala din Viseu de Jos si aproape toti au obtinut diplome si mentiuni. Si trebuie sa amintesc si reusita elevului Raul Pop, din clasa a VIII-a, tot din Viseu de Jos, care ne-a reprezentant si la Olimpiada Nationala de Matematica, iar la acest concurs a obtinut premiul II. Le multumesc colegilor inspectori din Maramures si din judetele participante pentru prezenta, reprezentantilor administratiei locale, judetene si centrale pentru implicare, Inspectoratului Scolar Judetean pentru suport”, a precizat inspectorul Gheorghe Maiorescu.

”Gabriel Zetea: Consiliul Judetean este preocupat de investitiile in infrastructura si in educatie”

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prezent la acest eveniment ca partener al comunitatii din Viseu de Jos a dorit sa transmita gandurile sale de bine si felicitari pentru aceasta organizare de exceptie.

”La evenimentul Zilele Maramuresului avem foarte multi invitati care au venit sa vada frumusetile locului si le urez tuturor bun-venit in judetul nostru. Vorbim despre prezenta pe taramurile noastre a reprezentantilor unor misiuni diplomatice acreditate la Bucuresti, ambasadori care se bucura de Maramures. Ne bucuram de fiecare data cand oaspetii ne trec pragul si incercam, mereu, sa facem manifestari frumoase, unde sa vina toti cei interesati de oferta noastra. Iar dorinta pe care o avem, de fiecare data, este aceea ca ei sa se intoarca in Maramures cu si mai mare placere.

Consiliul Judetean este preocupat de investitiile in infrastructura, in educatie, iar aici doresc sa il felicit pe primarul din Viseu de Jos, Gavrila Simon, pentru ca, de fiecare data a aratat un interes aparte educatiei. Incercam sa ajutam, incercam sa facem lucrurile mult mai bine si atata timp cat lasam orgoliile de o parte, urmarind sa oferim satisfactie oamenilor, atunci putem sa ne simtim cu totii foarte bine. Multi dintre primari pot lua un exemplu de bune practici de aici, din Viseu de Jos. Avem cu totii obligatia de a face investitii in educatie, avem o obligatie fata de copiii nostri si fata de comunitatea in care traim”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliul Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2