Olimpiada: Tanara din Baia Mare, printre cele mai bune eleve din tara la literatura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Eleva in clasa a X-a la Colegiul National „Gheorghe Sincai” Baia Mare, Florina Andercau s-a remarcat recent printr-un rezultat remarcabil obtinut la Olimpiada de Limba, Comunicare si Literatura Romana, etapa nationala, care s-a desfasurat la Alba-Iulia (25-29 aprilie).

Aceasta s-a clasat printre cele mai bune eleve din tara, luand mentiune, cu un punctaj de 113 din 120. Florina Andercau spune ca a muncit mult pentru rezultatul obtinut si ca iubirea ei pentru limba romana este incurabila.

„Am muncit mult, dar cu mare placere. Dintotdeauna am fost pasionata de literatura, de minunata lume pe care scriitorii o zidesc prin cuvant si cu ajutorul careia se zidesc pe ei insisi. Cu ocazia olimpiadei am avut prilejul de a descoperi esenta acestui univers, pe care, de cele mai multe ori, noi, elevii, il privim superficial sau doar pentru a promova examenele.

Am incercat sa vad in literatura nu un scop in sine, ci mai degraba un mijloc de a descoperi adevarata frumusete a lumii si a propriei interioritati. Bineinteles, o foarte mare parte a succesului meu se datoreaza domnului profesor Adrian Sabau, care a incercat (si a reusit) sa organizeze procesul meu de invatare, astfel incat rezultatele sa fie maxime. In viitor, mi-as dori sa-mi continui studiile in acelasi domeniu. Iubirea pentru limba romana este incurabila”, a spus eleva baimareanca.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2