OMS: 10 milioane de cazuri de TBC in 2017; omenirea este departe de eradicarea epidemiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 10 milioane de persoane din lumea intreaga s-au imbolnavit de tuberculoza in 2017, iar epidemia este departe de a fi eradicata, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) dat marti publicitatii, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Tuberculoza (TBC) este una dintre primele zece cauze de deces la nivel global si a provocat moartea a circa 1,6 milioane de persoane anul trecut, potrivit agentiei pe probleme de sanatate a ONU.

OMS a inregistrat oficial 6,4 milioane de cazuri de TBC, dar estimeaza ca, din cauza subraportarii si al subdiagnosticarii, numarul acestora este de 10 milioane.

Cazurile de tuberculoza au fost raportate in toate tarile si la toate grupele de varsta, insa opt tari totalizeaza doua treimi dintre cazuri: India, China, Indonezia, Filipine, Pakistan, Nigeria, Bangladesh si Africa de Sud.

Tarile cu venituri mari au avut o rata mai mica de incidenta a bolii, iar in Americi si in Europa a fost raportat un procent de doar 6% din totalul cazurilor.

Rata de mortalitate a TBC-ului scade cu circa 3% pe an, iar cea mai buna estimare pentru reducerea acesteia, in intervalul 2000-2017, este de 42%.

„Pentru majoritatea tarilor, sfarsitul epidemiei de TBC, o problema majora de sanatate publica, este mai degraba o aspiratie, decat o realitate”, se mai spune in document.

Circa un sfert din populatia lumii este infectata cu bacteria care provoaca TBC, insa doar un mic procent dintre cei infectati va dezvolta tuberculoza.

OMS da publicitatii raportul sau anual referitor la tuberculoza inaintea unei reuniuni ONU care va avea loc la New York in data de 26 septembrie, in cadrul careia se asteapta ca reprezentantii ONU si liderii mondiali sa lanseze un apel la actiune in scopul accelerarii progresului pentru eradicarea epidemiei pana in 2030.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole