ONG: Peste 1.900 de morti in Siria, in decembrie, luna cea mai putin sangeroasa din 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un total de 1.939 de persoane, dintre care 700 civili, si-au pierdut viata in luna decembrie in razboiul din Siria, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a precizat ca, potrivit calculelor sale, este cifra cea mai scazuta de morti, inregistrata intr-o luna, in 2017, transmite agentia EFE, informeaza AGERPRES.

OSDO, o organizatie nonguvernamentala cu sediul la Londra si care dispune de o retea de voluntari in toata Siria, a aratat ca peste 65% dintre victimele civile au fost ucise in bombardamentele aeriene lansate de „avioane ale regimului sirian si ale Rusiei”, in diverse zone din tara.

Totodata, 178 dintre cei ucisi in decembrie erau minori, iar 130 erau femei.

Din totalul civililor, 66 au murit in atacuri de artilerie si rachete ale fortelor loiale Damascului. Alte 47 de persoane au decedat in urma atacurilor aeriene ale coalitiei internationale conduse de Statele Unite, cinci au fost executate de gruparea terorista Stat Islamic (SI) iar 22 au murit in explozia unor masini-capcana sau a unor incarcaturi explozive.

Pe de alta parte, OSDO a calculat ca, in decembrie, au fost ucisi 191 de luptatori ai fortelor presedintelui sirian, Bashar al Assad, si 235 de sirieni din diferite forte si militii proguvernamentale. De asemenea, au murit 13 combatanti ai gruparii siite libaneze Hezbollah si alti 79 de diverse nationalitati.

In randul SI, al fostei ramuri a Al Qaida in Siria si al altor factiuni islamiste, numarul celor ucisi in lupte a fost de 307, iar alte 406 de victime faceau parte din grupari rebele, din Fortele Democrate Siriene – alianta condusa de militiile kurde – si din alte miscari.

La polul opus, pentru 2017, luna septembrie este cea cu numarul cel mai mare de morti, cu 3.055 de persoane, potrivit OSDO.

Conflictul sirian, care a inceput in martie 2011, s-a soldat cu moartea a peste 320.000 de oameni, conform bilantului OSDO.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole