Oniza recunoaste in instanta: Primarului ii placea popcornul. Secretara stia si il servea

Reclame home 1
Reclame home 1

Afaceristul Ioan Balta (zis Oniza) recunoaste ceea ce ZiarMM a relatat in cursul anului trecut referitor la modul aparte in care patronul firmei XS Sud Compani (ce avea contracte cu Primaria Baia Mare) obisnuia sa il serveasca pe edilul Catalin Chereches. Oniza avea obiceiul de a-l invita pe Chereches la biroul sau pentru a gusta impreuna… popcorn. Ideea a fost preluata si de procurorul DNA prezent in sala la ultimul termen de judecata al primarului Chereches, in dosarul judecat de Tribunalul Cluj, care l-a intrebat pe Ioan Balta (in calitate de martor al edilului baimarean) cum sta treaba cu popcornul. Iar afaceristul din Certeze a evidentiat faptul ca l-a servit in mai multe randuri pe Chereches cu popcorn.

In toiul declaratiilor lui Ioan Balta, care a relatat multe amanunte din relatia Cristian Span – Catalin Chereches, procurorul a dorit sa stie cat de apropiat era Oniza de primar, primul spunand ca nu sunt prieteni. Apoi, a venit geniala replica a reprezentantului DNA, una ce risipeste orice urma de indoiala privind increderea pe care magistratii o au in declaratiile anumitor martori din dosar.

Procurorul DNA: In ce relatii va aflati cu inculpatul Cherecheș?
Ioan Balta: Nu sunt prieten cu inculpatul. L-am cunoscut pe acesta in virtutea contractului de colaborare pe care l-am avut cu Primaria, mentionat anterior.

Procurorul DNA: Inculpatul Chereches venea deseori la sediul firmei unde e asociat domnul Balta pentru a manca popcorn cu acesta?
Ioan Balta: Inculpatul a venit la mine la firma tot in baza relatiei de colaborare pe care o aveam cu primaria. Este adevarat ca secretara stia ca inculpatului ii place popcornul si il servea cu acest produs. Mai mult, inculpatul, cand venea la mine, ma suna si ma intreba daca am popcorn si ii spuneam ca am.

Un dialog ce are tot potentialul pentru a face istorie. De remarcat modul in care adreseaza procurorul intrebarea. Nu ii cere lui Balta sa explice ce insemna popcornul, fiind convins ca termenul era folosit ad litteram, ci doar sa spuna daca vizitele primarului erau dese, in contextul in care cei doi NU erau prieteni. Atunci, ne punem si noi intrebarea: daca nu erau prieteni, cum se face ca primarul il cauta pe Balta, pentru a se intalni la biroul firmei? Pentru a face ce? A, pentru a manca popcorn. Am inteles.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole