ONU: Aproximativ 1,85 milioane de persoane, afectate de ciclonul Idai in Mozambic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Circa 1,85 milioane de persoane au fost afectate de ciclonul Idai si de fenomenele declansate de acesta in Mozambic, a anuntat marti Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU, in timp ce echipele de interventie se grabesc sa determine marimea dezastrului si sa stabileasca ajutorul necesar de urgenta, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

“Unii dinte acestia se afla in situatii critice, care le pun viata in pericol. Altii si-au pierdut mijloacele de trai, care, spre deosebire de alte tragedii ingrozitoare, nu le pun imediat viata in pericol”, a precizat Sebastian Rhodes Stampa, coordonatorul OCHA.

Idai a avariat locuinte si a provocat inundatii masive dupa ce a atins tarmul, in apropiere de Beira, oras-port din Mozambic, la 14 martie. Ciclonul a devastat ulterior regiuni din statele invecinate Zimbabwe si Malawi.

Cel putin 686 de persoane din cele trei tari afectate au fost ucise de furtuna si de urmarile acesteia, bilant care ar putea creste intrucat salvatorii se pregatesc pentru inevitabile focare de boli, printre care malarie si holera.

Mozambic ramane regiunea cea mai afectata de aceasta criza umanitara, cu zeci de mii de locuinte distruse si sute de mii de persoane stramutate pe o suprafata de circa 3.000 de kilometri patrati, o zona de marimea Luxemburgului.

“Putem determina dimensiunea, nu putem determina imprejurarile. Asa ca acum mergem pe teren, echipajele de interventie coboara din elicoptere pentru a determina care sunt nevoile critice”, a spus Stampa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *