ONU: Coreea de Sud cere ”reluarea rapidă” a dialogului Coreea de Nord/Statele Unite

Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut marţi de la tribuna ONU „reluarea rapidă” a discuţiilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite privind programele de arme nucleare şi balistice ale Phenianului suspendate din 2019, informează France Presse, transmite AGERPRES.

Apelul şefului statului sud-coreean în prima zi a Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York intervine la o săptămână după tiruri de rachete balistice ale Coreii de Nord, la care Sudul a răspuns imediat.

„Cerem reluarea rapidă a dialogului între cele două Corei şi între Statele Unite şi Coreea de Nord”, a declarat Moon Jae-in în discursul său din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU.

El a spus că „speră să vadă în Peninsula Coreea concretizarea puterii dialogului şi cooperării ce poate crea pacea” în această regiune.

La 15 septembrie, lansarea a două rachete balistice nord-coreene spre mare a fost urmată la câteva ore de cea a unei rachete balistice de pe un submarin al Coreii de Sud, devenită astfel a şaptea ţară din lume ce dispune de această tehnologie de ultimă generaţie.

Washingtonul, un aliat al Seulului, a „condamnat” atunci tirurile nord-coreene, dar nu şi pe cel sud-coreean. Phenianul a acuzat Statele Unite de „joc dublu”.

Coreea de Nord este supusă mai multor sancţiuni internaţionale pentru programele sale de arme nucleare şi rachete balistice. Discuţiile asupra programului nuclear cu Washingtonul au fost suspendate de la eşecul summitului de la Hanoi din februarie 2019 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american de atunci Donald Trump.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2