ONU – Numarul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial, in crestere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Foametea a afectat 821,6 milioane de persoane la nivel mondial in 2018, comparativ cu 811 de milioane anul precedent, potrivit unui raport anual publicat luni de mai multe organizatii ONU care deplang o crestere a numarului celor afectati de acest flagel pentru al treilea an consecutiv, relateaza AFP si dpa, informeaza AGERPRES.

„Pentru a mentine securitatea alimentara si nutritia, este esential sa se instituie politici economice si sociale pentru a contracara cu orice pret efectele ciclurilor economice defavorabile, evitand in acelasi timp reducerea serviciilor esentiale, precum sanatatea si educatia”, se arata in raport.

821,6 milioane de persoane au fost afectate de foamete in 2018, comparativ cu 811,7 milioane de persoane in 2017, 796,5 milioane de persoane in 2016 si 785,4 milioane de persoane in 2015. Cifrele au fost recalculate si difera de rapoartele anterioare elaborate de ONU.

In termeni procentuali, putin sub 11% din populatia lumii sufera de foamete, au afirmat agentiile ONU, adaugand ca proportia este aproape neschimbata din 2015.

Foametea ramane o problema raspandita pe mai multe continente: Africa (aproape 20% din populatie), America Latina si Caraibe (mai putin de 7%) si Asia (mai mult de 12%).

In plus, potrivit raportului, peste doua miliarde de persoane, dintre care 8% traiesc in America de Nord si in Europa, nu au acces cu regularitate la alimente sanatoase, nutritive si in cantitate suficienta.

De asemenea, FAO considera ca progresele sunt insuficiente pentru a atinge obiectivul pentru 2030 de reducere a numarului de copii care sufera de retard de crestere. In prezent, 149 de milioane de copii sunt afectati de aceasta problema.

In mod paradoxal, raportul constata ca excesul de greutate si obezitatea continua sa creasca in toate regiunile, in special in randul copiilor de varsta scolara si al adultilor.

In 2018, circa 40 de milioane de copii cu varste sub cinci ani erau supraponderali. In 2016, 131 milioane de copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, 207 de milioane de adolescenti si 2 miliarde de adulti erau supraponderali, potrivit raportului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole