ONU: Peste 1.500 de civili au fost ucisi sau raniti in iulie in Afganistan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 1.500 de civili au fost ucisi sau raniti in ultima luna din cauza razboiului in curs de desfasurare din Afganistan, a anuntat sambata Misiunea de asistenta a Natiunilor Unite in Afganistan (UNAMA), relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Potrivit UNAMA, numarul victimelor civile documentate este cel mai mare din orice luna din acest an, precum si cel mai mare dintr-o singura luna din mai 2017.

Tendinta principala, arata raportul, a fost o crestere accentuata a numarului victimelor civile din cauza intensificarii atacurilor militantilor in zonele urbane asupra instalatiilor militare.

Agentia noteaza ca utilizarea dispozitivelor explozive improvizate a cauzat mai mult de 50% din victime.

UNAMA subliniaza ca a ramas ”profund ingrijorata de raul facut civililor”.

„Fac apel la toate partile sa nu intensifice operatiunile militare gandindu-se ca facand acest lucru le va oferi o pozitie mai puternica in negocierile de pace”, spune in raport reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru Afganistan, Tadamichi Yamamoto.

ONU afirma intr-un raport marti ca in total 1.366 civili au fost ucisi in conflict anul acesta intre 1 ianuarie si 30 iunie, cu 21% mai putini fata de aceeasi perioada a anului trecut. Atacurile aeriene si operatiunile terestre desfasurate de fortele guvernamentale in Afganistan au ucis mai multi civili decat elementele antiguvernamentale in primele sase luni ale anului, conform acestui raport.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2