ONU: Peste 13 milioane de persoane, aproape jumatate copii, au nevoie de ajutor umanitar in Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 13 milioane de persoane, dintre care aproape jumatate copii, au nevoie de ajutor umanitar in Siria, in pofida unei scaderi a violentelor in aceasta tara devastata in cei peste sase ani de razboi, a avertizat marti Organizatia Natiunilor Unite (ONU), relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Conflictul, care afecteaza Siria din 2011, a costat viata a peste 330.000 de persoane si milioane de locuitori au ramas pe drumuri.

‘In momentul in care criza intra in cel de-al saptelea an, amploarea, gravitatea si complexitatea nevoilor din Siria raman covarsitoare’, se arata intr-un raport publicat de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

‘Aproximativ 13,1 milioane de persoane, sau sapte din zece locuitori din Siria, au nevoie de ajutor umanitar’, afirma raportul, care precizeaza ca pentru jumatate dintre acestia, nevoile au ajuns la un nivel ‘critic’.

Copiii reprezinta 40% dintre persoanele care au nevoie de ajutor umanitar, subliniaza ONU.

In 2017, peste 721.000 de persoane, intre care 66.000 de refugiati, s-au intors la casele lor.

‘S-a inregistrat o scadere a violentelor, mai ales acolo unde au fost instituite zone de dezescaladare’, afirma ONU, care subliniaza insa ca impactul asupra civililor a fost unul ‘amestecat’.

Raportul mentioneaza o intensificare a violentelor in ultimele saptamani, in special in Ghouta Orientala. Aceasta zona controlata de rebeli la est de Damasc, asediata din 2013, a fost tinta bombardamentelor regimului in care au murit zeci de persoane in numai o saptamana.

Locuitorii din acest sector, care se confrunta cu o lipsa severa de alimente si medicamente, risca sa ramana fara ajutorul umanitar obisnuit, a avertizat ONU in raportul sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole