ONU: Peste 162.000 de persoane, stramutate din cauza conflictului din Afganistan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 162.000 de persoane si-au parasit caminele de la inceputul acestui an din cauza conflictului in Afganistan, a anuntat Biroul Natiunilor Unite pentru Coordonarea Activitatilor Umanitare (UNOCHA), transmite marti dpa, informeaza AGERPRES.

Un total de 162.157 de persoane au fost stramutate in perioada 1 ianuarie – 22 iulie, numai in ultimele patru saptamani cel putin 30.000 de oameni fiind nevoite sa-si paraseasca locuintele.

In cursul anului trecut, aproximativ 445.000 de persoane au fost stramutate in Afganistan ca urmare a conflictului intern.

Armata afgana lupta contra insurgentilor talibani, dar si militantilor gruparii Stat Islamic, care castiga noi pozitii mai ales in nordul Afganistanului.

Pentru prima data dupa caderea regimului taliban in 2001 si izbucnirea violentelor armate care au devastat Afganistanul, talibanii au anuntat o incetare a focului pentru trei zile in perioada sarbatorii Eid al-Fitr, care marcheaza sfarsitul Ramadanului, luna de post a musulmanilor.

Cel putin 14,5% dintre cele aproximativ 400 de districte din Afganistan sunt controlate total de talibani, in timp ce 30% fac obiectul disputei cu fortele proguvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2