ONU: Peste 200 milioane de copii traiesc in zone de conflict in intreaga lume

PNL

copii-saraci-sateReprezentantul special al secretarului general al ONU pentru copii si conflicte armate, Leila Zerrougui, a afirmat ca peste 220 de milioane de copii traiesc in 20 de zone de conflict din intreaga lume, relateaza luni agentia Xinhua, informeaza AGERPRES.

”Peste 220 milioane de copii traiesc in 20 de tari cuprinse de conflicte armate in intreaga lume, inclusiv in opt tari arabe si in opt tari africane”, a declarat duminica dna Zerrougui, potrivit agentiei de presa APS, pe marginea unei reuniuni privind pacea si securitatea in Africa ce a avut loc in orasul algerian Oran (420 km vest de Alger).

Potrivit oficialului ONU, 65 de milioane de persoane au parasit zonele de conflict, inclusiv 28 milioane de copii, in timp ce astfel de evenimente tragice afecteaza viitoarele generatii.

Leila Zerrougui a mentionat, printre altele, incalcarile — importante si grave — in cazul copiilor: mutilarile, executiile, violentele cu caracter sexual, recrutarile fortate, atacurile impotriva scolilor si a spitalelor, precum si rapirile si refuzul accesului ajutoarelor umanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2