ONU: Singura familie recunoscuta este cea naturala

home camp2
home camp2
home camp2

familie cupluConsiliul pentru Drepturile Omului din Cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a adoptat rezolutia  A/HRC/29/L.25, intitulata: Protectia familiei: contributia familiei la punerea in practica a dreptului la un standard decent de viata al membrilor sai, prin rolul sau in educatie si realizarea unei dezvoltari durabile.

Rezolutia, care a fost propusa de o serie de state africane, dar si Rusia si China, sustine ca “familia este principala responsabila pentru cresterea, protejarea si copiilor”, dar si ca “pentru a se asigura dezvoltarea armonioasa a copilului, acesta trebuie sa creasca intr-o familie”.

Mai mult, rezolutia sustine ca “familia este grupul fundamental al societatii si mediul natural pentru cresterea si bunastarea membrilor sai, in special al copiilor”. Mai mult, ONU recunoaste explicit faptul ca “familia este grupul natural si fundamental al societatii si merita sa fie protejata de societate si stat”.

Rezolutia a fost adoptata pe 3 iulie, la aproape un an de la propunere, cu 27 de voturi pentru si 14 impotriva. Grupul tarilor care s-au opus a fost condus de Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Franta. Brazilia, Argentina, Mexic si Macedonia s-au abtinut.

Asa cum era de asteptat, grupurile pro-familie si cele pro-homosexuale au reactionat in mod diferit. “Este ceva fara precedent, o victorie majora pentru familie. Este pentru prima oara in istoria ONU cand o rezolutie asa de comprehensiva a fost votata si in care se cere protectia familiei ca celula de baza a societatii, recunoscandu-se dreptul fundamental al parintilor pentru a-si educa copiii”, a afirmat Sharon Slater, sefa Famili Watch International.

Mai multe pe activenews.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. jan steriu

    Era normal, f bine ca ONU a adoptat acesta rezolutie pentru ca haosul a cuprins tot mapamondul cu casatoriile indiferent de sex, rasa sau chiar specie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *