ONU: Un numar record de 168 de milioane de persoane vor avea nevoie de ajutor umanitar in 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ONU a lansat miercuri un apel umanitar de aproape 29 de miliarde de dolari pentru a veni in ajutorul numarului record de persoane afectate de schimbarile climatice si de inmultirea conflictelor de lunga durata, relateaza AFP si DPA, informeaza AGERPRES.

Un raport intitulat ‘Global Humanitarian Overview’, facut public la Gevena, arata ca circa 168 de milioane de persoane din intreaga lume vor avea avea nevoie de un ajutor de urgenta anul viitor.

Acest numar marcheaza “un record in epoca moderna”, dupa Al Doilea Razboi Mondial, a declarat presei secretarul general adjunct al Natiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

El a explicat ca aceste nevoi cresc partial deoarece “conflictele devin mai lungi si mai intense”.

Lowcock a adaugat ca schimbarile climatice, cu numeroasele inundatii si secete pe care le aduc acestea, amplifica de asemenea povara umanitara.

“Adevarul dur este ca anul 2020 va fi dificil pentru milioane de persoane”, a recunoscut el.

Printre cele 168 de milioane de persoane care ar urma sa aiba nevoie de asistenta anul viitor, apelul de fonduri de 28,8 miliarde de dolari va avea ca tinta in special cele 109 milioane de persoane aflate in cea mai mare dificultate.

Yemenul si Siria raman tarile care au cea mai mare nevoie de ajutor si pentru care ONU prevede sa aloce o suma de peste trei miliarde de dolari. Ele sunt urmate de Republica Democrata Congo, Somalia, Sudanul de Sud si Sudan.

Dar Venezuela este tara ale carei nevoi umanitare au crescut cel mai mult. La sfarsitul lui 2018, apelul la fonduri al ONU pentru 2019 a estimat la aproape 740 de milioane de dolari nevoile acestei tari. Agravarea crizei economice si sociale a constrans ONU practic sa dubleze suma pentru 2020, la un nivel de 1,35 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1