ONU – Venezuela: 3,4 milioane de locuitori au parasit deja tara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 3,4 milioane de venezueleni au fugit din tara lor de la inceputul crizei politice si economice, iar fluxul de plecari continua, a anuntat vineri ONU, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Intr-un comunicat comun, Inaltul Comisariat pentru Refugiati (UNHCR) si Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) au precizat ca din acest total, aproximativ 2,7 milioane de venezueleni s-au refugiat in tari vecine, cum sunt Columbia si Peru, restul refugiindu-se in tari din afara Americii Latine.

In medie, in 2018, aproximativ 5.000 de persoane au parasit Venezuela in fiecare zi. Pe baza acestor cifre, ONU a declarat in decembrie ca se asteapta ca numarul persoanelor care fug din tara sa ajunga la 5,3 milioane pana la sfarsitul acestui an.

Columbia gazduieste 1,1 milioane de refugiati si migranti venezueleni, urmata de Peru cu 506.000 de persoane, Chile cu 288.000, Ecuador cu 221.000, Argentina cu 130.000 si Brazilia cu 96.000 de persoane.

”Tarile din regiune au demonstrat o solidaritate extraordinara cu refugiatii si migrantii din Venezuela (…) Dar aceste cifre evidentiaza constrangerile cu care se confrunta comunitatile gazda si nevoia continua de sprijin din partea comunitatii internationale “, a declarat Eduardo Stein, reprezentant Special al UNHCR si OIM pentru refugiatii si migrantii din Venezuela.

Exodul cetatenilor venezueleni, care fug din cauza acestei situatii economice dezastruoase este considerat de ONU drept cea mai mare deplasare de persoane din istoria recenta a Americii Latine.

Venezuela are mari rezerve de petrol, dar este afectata de o criza economica profunda si se afla sub sanctiuni financiare impuse de Statele Unite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2