Operatiunea steriletul: Primarul Lucian Morar a gasit metoda prin care romii sa nu mai faca prea multi copii

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Aproximativ 300 de femei de etnie roma din orasul Ulmeni si-au montat sterilet pentru a nu mai ramane insarcinate. Primarul Lucian Morar spune ca prin acest program se doreste preintampinarea unor sarcini nedorite care sa duca fie la chiuretaje, fie la situatii sociale grave.

“In 2011 am aflat ca exista un program de oferire a unor mijloace de contraceptie gratuit, programul era implementat in Romania de Sera, finantata de organizatii din Franta si care a implementat la nivel national acest program.

S-au ales cateva judete, printre care si Maramuresul si, prin Directia de Protectia Copilului si Directia de Sanatate Publica, au oferit aceste mijloace. Noi am facut cunoscut programul mai ales in randul etnicilor romi, pentru ca acolo erau familii foarte numeroase, care cu vrere sau fara vrere faceau copii. Incet, incet, am ajuns la 300 de persoane care si-au montat sterilet, in procent de 99% sunt de etnie roma”, a spus edilul.

El mai adauga faptul ca a fost criticat pentru aceasta masura de noul rege Cioaba.

“La ora asta sunte multe ong-uri, chiar si intitulatul rege Cioaba, care amendeaza faptul ca primarul din Ulmeni a sustinut acest program. Dincolo de consecintele si atacurile care mi se vor face, voi promova in randul colegilor primari programul acesta, pentru ca toata lumea vorbeste despre problemele romilor, dar lucruri concrete nu se prea fac”, a conchis Lucian Morar.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. candidatul

    Acest primar c… din Ulmeni isi pregateste terenul pentru alegerile urmatoare. Asa a castigat acest mandat m… tiganii din Chelinta. Probabil este interesat de acest aspect sa achizitioneze si pentru amantele lui cate un sterilet la care umbla cu masina primariei din Ulmeni ca pe nevasta cu cei 2 copii i-a lasat de izbeliste. Mai bine ar face ordine printre angajatii lui c… care nu cunosc legile administrative si nu stiu sa le puna in aplicare.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2