Oprea: Am decis sa intarim masurile de securitate la frontiera cu Serbia

gabriel_oprea_64628200Masurile de securitate la frontiera cu Serbia vor fi intarite, a anuntat joi, la Palatul Victoria, vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, scrie Agerpres.

“Le-am cerut tuturor membrilor Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta sa avem o atitudine responsabila si sa actionam in mod preventiv pentru limitarea oricaror riscuri la adresa securitatii nationale care pot fi generate de dinamica contextului regional actual.Am decis astazi sa intarim masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile colaterale pe care le-ar reprezenta atragerea Romaniei in fluxul migrationist care afecteaza statele din vecinatate”, a declarat vicepremierul la finalul reuniunii Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Potrivit acestuia, din punct de vedere geostrategic Romania securizeaza 2.070 de km la apropierea frontierei externe a UE din care 546 la granita cu Serbia.

“Pe aceasta zona de frontiera vom intensifica masurile de securitate prin actiuni comune, in sistem integrat, potrivit atributiunilor tuturor institutiilor abilitate din domeniul securitatii nationale. Avem in vedere intensificarea cooperarii dintre autoritatile nationale de aplicare a legii, ca aspect de interes privind securitatea frontierei de stat, cresterea capacitatii operative la frontiera cu Serbia, cresterea capacitatii operative a frontierelor in zona de risc prin mijloace tehnice si aparatura de observare fixa si mobila pe timp de zi si pe timp de noapte”, a declarat vicepremierul pentru securitate nationala.

Oprea a adaugat ca in cadrul reuniunii s-a decis ca institutiile abilitate ale statului sa monitorizeze orice modificare a situatiei din regiune, astfel incat sa se poata adapta masurile in planul securitatii nationale in mod gradual si in raport cu dinamica situatiei operative.

Totodata, s-a decis “analizarea oportunitatii dezvoltarii preventive a infrastructurii necesare pentru cresterea capacitatii de primire si gestionare a unui numar sporit de imigranti”.

“Aceasta in conditiile in care avem la dispozitie, la nivelul intregii tari, sase centre regionale de cazare pentru solicitantii de azil, cu o capacitate totala de aproximativ 1.500 de locuri, rata de ocupare a acestora fiind in prezent de aproximativ 20%”, a adaugat Oprea.

De asemenea, autoritatile romane vor mentine o cooperare permanenta cu statele membre ale UE, cu Inaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, cu Biroul European de Sprijin pentru Azil, cu Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite si cu celelalte organisme regionale si internationale cu responsabilitati in domeniu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. gugu

    Domle , ori de cite ori ii vad mutra la individul asta , imi aduc aminte ce incapabili ordinari conduc tara aceasta . Omul nu da doi bani pe ce spune , cine crede ca i se misca vreo spranceana vopsita de dragul subalternilor decedati la datorie, da dovada de o mare naivitate. Cind te uiti la ce avere a strins generalul asta de chiloti , fost ospatar , te iei de cap . Un incompetent , i… , a caror singure fraze se rezuma la ,,securitate , securitate si ……securitate ,, .Oare domnii generali americani de la Deveselu , cind primesc informari despre Oprea cind este chemat sa dea explicatii in legatura cu marile misiuni romanesti , ce or fi zicind ? Doamne , tara a ajuns pe mana astora si nu vom scapa repede de ei .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1