Oprea: Daca actuala coalitie ar incerca sa darame ceva din statul roman, ne-a pierdut de parteneri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel_oprea_64628200Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat ca atat el, cat si colegii sai din Parlament nu vor vota modificarile propuse la Codul Penal si nici un alt proiect care “ar slabi statul roman”, scrie Agerpres.

“Daca cumva actuala coalitie ar incerca sa darame ceva din statul roman, ne-a pierdut de parteneri, si i-am spus-o inclusiv lui Victor Ponta si vorbesc foarte serios”, a declarat presedintele UNPR, intr-o emisiune difuzata, duminica dimineata, de PRO TV.

Intrebat daca propunerile din Parlament de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala reprezinta o amenintare la adresa tarii, vicepremierul pe probleme de securitate nationala a spus: “Am mentionat mai devreme, m-ati intrebat dumneavoastra, si v-am spus ca nu sunt de acord cu astfel de modificari”.

“Oricum, vreau sa va spun ca orice lege, orice Cod, inculsiv acest Cod penal, normal ca trebuie discutat, trebuie comentat, trebuie sa existe o dezbatere publica cu toti actorii, societatea civila, ziaristii, actorii politici, parlamentari, asta oricum. In schimb, daca cineva, un grup, vrea sa-si aranjeze… nu sunt de acord cu acest lucru, nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul”, a declarat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a subliniat ca UNPR nu va vota in plenul Parlamentului propunerile de modificare a Codului penal.

“Sunt totusi militar si am spus destul de clar: nu votam asa ceva. In momentul acela e o problema in coalitie, UNPR-ul are o problema cu actuala coalitie. Nu cred ca se va ajunge la asa ceva”, a declarat presedintele UNPR.

Spunandu-i-se ca, intr-o astfel de situatie, Guvernul nu-si va putea trece proiectul fara votul parlamentarilor UNPR, Oprea a precizat: “fiti convins ca nu-l va trece, in cazul in care orice proiect ar slabi statul roman”.

“Si cred ca am fost destul de clar, da ?”, a punctat presedintele UNPR. In acelasi context, Oprea a spus ca obiectivele UNPR sunt “interesul national si statul roman”.

Pe 9 iunie, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat o saptamana dezbaterile privind proiectele de lege care aduc modificari Codului penal si Codului de procedura penala, iar Ministerul Justitiei, CSM, Parchetul General si Inalta Curte de Casatie si Justitie au cerut termen doua saptamani pentru formularea unor observatii.

Un numar de 22 de proiecte de lege care modifica Codul penal si Codul de procedura penala sunt, la acest moment, in atentia deputatilor juristi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2