Oprea: Este nevoie sa investim mai mult in tehnica, dar mai ales in pregatirea militarilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel opreaViceprim-ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a sustinut miercuri, la o ceremonie organizata de Ziua Fortelor Terestre in Capitala, ca este nevoie sa se investeasca mai mult in tehnica si echipamente, dar mai ales in pregatirea militarilor, transmite Agerpres.

“Actualul context de securitate si evolutiile din regiune fac ca de la o zi la alta sa apara amenintari si noi provocari la care trebuie sa ne adaptam, ajustand permanent resursele pe care le avem pentru a face fata acestor schimbari. De aceea este nevoie sa investim mai mult in echipamente si tehnica, dar mai ales in pregatirea temeinica a militarilor nostri, pentru asigurarea conditiilor de interoperabilitate cu armatele celorlalte tari membre NATO”, a declarat Oprea.

El si-a exprimat increderea in profesionismul si calitatile morale ale militarilor romani.

Oprea a mentionat ca Romania si-a asumat responsabilitati importante in cei 11 ani de cand este parte a NATO in teatrele de operatii din Irak si Afganistan in efortul luptei antiteroriste.

Potrivit vicepremierului, Romania are cele mai importante garantii de securitate, este parte a celei mai puternice aliante militare, NATO, si a Uniunii Europene, impartasind valorile libertatii, securitatii si justitiei.

“Praznicul Sf. mare mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, reprezinta pentru Armata Romana un prilej de sarbatorire a romanilor curajosi, demni, care isi dedica viata si cariera slujirii intereselor de securitate ale tarii. Astazi ne cinstim eroii si ii onoram pe militarii care fac parte din cel mai reprezentativ corp al Armatei Romaniei, Fortele Terestre. Ii cinstim pe cei care, de-a lungul timpului, au luptat pentru libertate, unitate nationala si integritate teritoriala, dandu-si viata pentru a-si urma crezul”, a adaugat Oprea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ioan din vale

    Dom gheneral Oprea traiti, soldat neinstruit Ioan din batalionul 23 diribau raportez ca m-am intors din detasare. Am gasit acelasi balamuc pe Valea Rosie, cu malul tot gata sa cada peste cosmelia babei mele si cu Vasalie a lu Barbul nefericitul tot mare mahar la oras. Legat de ce ati dat pe ordin de zi raportez: nepotu meu este racan al armatei romane, cu izmenele carpite, ciorapi gauriti si boconci cu talpa sparta. Banii cati o fost tot catre corpul de ghenerali s-o dus, pe uniforme si viagra pt ridicarea nivelului potentei tactice. De cand v-ati bagat dv in politica s-ati luat 4 stele armata a beneficiat doar de mai multa fala, ca tancurile scoase la ultima aplicatie tot afuma vaile iar tunuirile bat la bulgari in loc de rusi. Ingrijorat de ce ati spus, n-am inteles mare lucru dar e clar cai bai, am cotrobait in lada de zestre a a babei dupa vechea uniforma de racan ce am uitat s-o predau la liberarea din 75 si intreb cu respect daca vechea culoare kaki sovietica si capela mai sunt actuale in armata romana. Stiu ca daca gospodin Putin se supara pe dom Ponta si trebuie sunata mobilizarea tot pe noi cei din leatul vechi si pe veteranii de razboi va bazati. Cat despre marea noastra contributie la armata nato stiu de la un ginere al vecinului Janos, plotonier la Batalionul 33 VM Posada unde cascatu si-o ciocnit tava de a dlui presedinte Iohannis care a spus politicos entschuldigung soldaten, ca in Irak si la afgani am fost repartizati la sarcini marete precum sapatu latrinelor si paza parcului auto. Daca va bazati in caz de ceva pa alea trei avioane second si gheneralii grasi si dementi de la statu major general va raportez cu respect ca am incurcat-o caci aia so specializat in pupat manuri la cucoane ca Udrea si halit menuul de la popota. Bag sama ca ati facut o gafa cand ati spus ca armata terestra e cea mai cea caci se vor supara marinerii lui amiralu fara flota si aviatorii care au scapat din MIG-urile 21 picate de pe ceru patriei. In concluzie raportez ca va puteti baza pe contingentele 60 si 70, soldati oteliti in instructia facuta de caprari cu 7 clase, munci agricole si lucru la Casa poporului. Traiti !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2