Oprea: Guvernul Romaniei este total angajat in lupta impotriva criminalitatii cibernetice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel opreaVicepremierul Gabriel Oprea a subliniat in cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetica, organizat luni la Palatul Parlamentului, ca Guvernul este „total angajat” in lupta impotriva criminalitatii cibernetice, aratand ca acest fenomen poate genera riscuri la adresa securitatii nationale, scrie Agerpres.

„Atat Guvernul Romaniei, cat si eu personal, conducerea Ministerului de Interne suntem total angajati in lupta impotriva criminalitatii cibernetice, fenomen infractional care alimenteaza, la randul sau, foarte multe riscuri, vulnerabilitati, crize la adresa securitatii nationale. In ceea ce ne priveste, Ministerul Afacerilor Interne acorda o atentie deosebita cooperarii operative in domeniul combaterii criminalitatii organizate, in special destructurarii retelelor infractionale care comit delicte in sfera criminalitatii informatice”, a afirmat Oprea.

Acesta a apreciat, in discursul sau, cooperarea dintre ofiterii romani de politie si agentii FBI, dar si contributia „semnificativa” pe care o aduce Romania la nivelul Europol in domeniul securitatii cibernetice.

„Romania, prin demersurile intreprinse, reprezinta un pilon de stabilitate si securitate in regiune. Subliniez atat asumarea de catre tara noastra a rolului de natiune coordonatoare a Fondului NATO pentru Securitate Cibernetica din Ucraina, cat si interesul nostru de a deveni un punct nodal in acest domeniu in regiune”, a adaugat vicepremierul.

Pe de alta parte, Gabriel Oprea a aratat ca Bucurestiul ramane „un promotor consecvent al consolidarii relatiilor transatlantice ca vector national, regional de democratie, stabilitate si securitate”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2