Oprea a plagiat; se cere retragerea titlului de doctor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel opreaMembrii Consiliului General al CNATDCU cer retragerea titlului de doctor in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru plagiat, dar si in cel al fostului premier Victor Ponta.

„Consiliul General a aprobat. Este vorba de suspiciunea de plagiat in cadrul tezei domnului Victor Viorel Ponta, care a fost aprobata pe data de 30 iunie. S-a facut o contestatie, contestatia a fost analizata de Consiliul General, care a respins-o prin vot electronic, iar astazi, Consiliul General, tinand seama de faptul ca s-a incheiat procedura obisnuita de analiza, a propus ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Știintifice aplicarea prevederilor legale, respectiv retragerea titlului de doctor. Urmeaza ca domnul ministru sa dea ordinul de retragere. A doua situatie discutata astazi s-a referit la teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea. Comisia de analiza a analizat aceasta suspiciune de doctorat si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat in buna parte. Propune, de asemenea, in virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. In ambele cazuri, decizia a fost luata cu unanimitate de voturi”, a declarat presedintele CNATDCU, acad. Viorel Barbu.

Potrivit lui Barbu, Consiliul General a mai propus retragerea titlului de doctor Doinei Banu Petrescu, cadru didactic la Institutul de Petrol si Gaze din Ploiesti, tot pentru suspiciuni de plagiat.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2