Oprea: Sunt singurul om trimis in judecata pentru ucidere din culpa, stand pe bancheta din spate a masinii

PNL

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a avut loc un termen in dosarul accidentului in care a murit politistul Bogdan Gigina, ca este singurul om trimis in judecata pentru ucidere din culpa “stand pe bancheta din spate a masinii”, informeaza AGERPRES.

Gabriel Oprea s-a prezentat la Instanta suprema in dosarul in care este judecat pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, in dosarul privind accidentul rutier ce a dus la decesul politistului Bogdan Gigina.

“M-am prezentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind trimis in judecata pentru ucidere din culpa. Cred ca sunt singurul, oricum, primul om din Romania trimis in judecata pentru ucidere din culpa, stand pe bancheta din spate a masinii. Cat am fost ministru al Apararii Nationale, 30 de luni, am circulat cu masina mea, pe banii mei. La Ministerul de Interne mi s-a spus ca sunt alte reguli, alte instructiuni, alte vulnerabilitati. Sunt un om serios, un om disciplinat. Asa cum a spus si domnul Toba public, toti ministrii de Interne au avut un dispozitiv de insotire din anul 2000. In acea zi de 20 octombrie, acest dispozitiv de insotire exista in baza unui ordin scris, plan de masuri, semnat si aprobat in mod legal de chestorul Voicu, care era seful Politiei Capitalei, si seful Politiei Rutiere. Eu am observat o motocicleta, in perioada in care eram numit premier interimar. Niciodata nu am cerut motocicleta, niciodata nu am cerut dispozitiv, niciodata nu am determinat eu viteza”, a spus Oprea, la iesirea din sediul instantei.

Gabriel Oprea a spus ca in ziua accidentului a participat la trei evenimente.

“In ziua de 20 octombrie, am avut trei activitati importante. Am avut sedinta de Guvern, am fost la Palatul Cotroceni, m-am vazut cu domnul presedinte Iohannis. Am iesit in jur de ora 17 fara ceva. Stiam ca am o intalnire la ora 18,30 la SRI Baneasa. Stau in Cotroceni, m-am dus acasa si am servit masa. In jur de 18,30, am fost la SRI Baneasa, unde am avut o intalnire cu conducerea institutiei”, a adaugat Oprea.

Fostul vicepremier a sustinut ca seful dispozitivului care il insotea i-a spus politistului Gigina sa se retraga, insa acesta a ramas.

“Sa va dau cateva date din rechizitoriu. Nasul politistului era seful dispozitivului de insotire. S-a dus la politist si i-a spus: ‘S-ar putea sa ploua, iti recomand sa parasesti misiunea’. Motociclistul a ramas in continuare in misiune. Din cercetarea Parchetului, pe toata deplasarea de la Baneasa pana la locul domiciliului, accidentului, nu s-a depasit viteza legala. Stiti foarte bine ca masina de Politie sau motocicleta poate merge conform legii si peste aceasta viteza. Nu era cazul. A inceput sa ploua. Cei de la Brigada Rutiera trebuie sa spuna ce prevad regulamentele in acest sens. Nu se ocupa un ministru de asa ceva. Trebuie sa cunoasteti faptul ca inainte de tragedie, inainte de accident, dispeceratul a anuntat masina de politie, motociclistul, ca urmeaza lucrarile lucrarile din Stirbei Voda. Au confirmat in casca. In momentul accidentului, masina de politie si masina in care ma aflam aveau viteza de 58 km/h”, a spus Oprea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1