Oprea: Tractorul romanesc poate fi unul dintre produsele care sa relanseze exportul autohton

PNL

Tractorul romanesc poate fi unul dintre produsele care sa relanseze exportul autohton, considera ministrul pentru Mediul de Afaceri, Stefan Radu Oprea, dupa o vizita la o companie romaneasca care a omologat un nou tractor de conceptie proprie, informeaza AGERPRES.

“IRUM – o companie romaneasca, a omologat noul tractor de conceptie proprie. Familia Oltean a investit in centrul de cercetare dezvoltare pariind pe creativitatea inginerilor autohtoni. Unii s-au intors chiar din Italia. Si au reusit. I-am vizitat cu un scop precis. Sa le propun atacarea pietelor traditionale unde tractorul romanesc este cunoscut si apreciat pentru robustetea lui. Lucrul acesta poate fi realizat inclusiv cu sprijinul consilierilor economici prezenti pe aceste piete si prin intermediul programelor de promovarea a exportului sau a misiunilor economice. Cred ca tractorul romanesc poate fi unul dintre produsele care sa relanseze exportul autohton”, scrie ministrul pentru Mediul de Afaceri, pe pagina de Facebook a institutiei.

Potrivit acestuia, Reghinul poate deveni, astfel, un nou pol de dezvoltare avand in vedere ca, in jurul unei linii de asamblare, pe o raza de 100 km, de obicei, apar investitiile firmelor furnizoare de subansamble, astfel ca si alte companii pot profita de succesul tractorului romanesc.

Conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica, Romania a importat, in primele patru luni ale acestui an, tractoare in valoare de 230,462 milioane euro, in scadere cu 3% fata de perioada similara din 2018 (237,427 milioane euro).

In ianuarie 2019, importurile de tractoare au totalizat 44,178 milioane euro, in februarie 57,862 milioane euro, in martie 69,025 milioane euro si in aprilie 59,397 milioane euro, si au reprezentat 0,8% din total importuri.

Importurile de tractoare au crescut anul trecut cu 3,7%, de la 688,452 milioane euro in 2017, la 714,121 milioane euro.

Agricultura Romaniei avea la finele anului trecut peste 209.000 tractoare, conform datelor prezentate de ministrul Agriculturii, Petre Daea, in noiembrie 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2