Opris (STS): Toti cetatenii Romaniei ar trebui sa beneficieze de acces electronic la informatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

marcel oprisUna dintre marile provocari in administratie este ca toti cetatenii Romaniei sa beneficieze de acces electronic la informatii in mod unitar si in toate domeniile, un astfel de program avand nevoie de legiferare, a declarat, marti, directorul general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, la conferinta „Chief Information & Innovation Office. Pentru eliminarea birocratiei in Romania. In avantajul cetatenilor”, informeaza AGERPRES.

„Cred ca, in acest moment, strategia de a satisface mai intai nevoile primare ale cetatenilor trebuie sa tina cont de unde se gaseste Romania si de ce instrumente are nevoie. Eu, in clipa asta, consider ca unul din marile challenge-uri este ca toti cetatenii Romaniei sa beneficieze in mod unitar, in toate domeniile, de acces electronic la informatii.

In al doilea rand, si asta se poate rezolva extrem de simplu, vorbim despre reutilizarea informatiei si sa nu mai pun pe nimeni sa aduca hartie. Avem posibilitatea sa cream un program, dar trebuie legiferat obligatoriu. Daca nu legiferam, nu facem nimic. Un efort mare ar fi ca toata clasa politica, Parlamentul, sa inteleaga ca un set de masuri ar trebui legiferat si pus ca in Constitutie — nu se schimba decat prin referendum. Atunci cred avem o sansa sa schimbam ceva”, a afirmat Opris.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2