Opt companii vor primi ajutoare de stat in valoare totala de 151,1 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1

Opt companii vor primi ajutoare de stat in valoare totala de 151,1 milioane de lei pentru proiecte de investitii de 379,1 milioane de lei in sectorul auto, in cel alimentar, turism etc, informeaza AGERPRES.

„Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de munca, au o valoare totala de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finantarea acestora fiind in valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice remis miercuri AGERPRES.

Primele acorduri de finantare din 2019 acordate in baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie au fost semnate miercuri de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Ceremonia s-a desfasurat la Palatul Victoria, in prezenta prim-ministrului, Viorica Dancila.

Compania Coskunoz MA SRL va primi o finantare de la stat de 39,2 milioane de lei pentru proiectul de investitii care vizeaza infiintarea unui nou amplasament de productie pentru fabricarea de parti pentru structura principala a autovehiculului, respectiv subansamblu sasiu, pentru industria auto de la nivel national si international.

Maspex Romania SRL primeste un ajutor de stat de 23 milioane de le pentru proiectul de extindere a activitatii prin dotarea cu doua linii de productie sucuri si echipamentele aferente fluxului de producere sucuri si 22,5 milioane de lei pentru extinderea activitatii de imbuteliere apa minerala naturala plata si carbogazificata, prin achizitia de echipamente.

Mennekes Electric SRL va beneficia de 17,6 milioane de lei pentru o investitie de tip greenfield pentru producerea de cabluri de incarcare pentru masinile electrice, Heraeus Romania SRL primeste 9,3 milioane de lei pentru extinderea capacitatii actuale de productie pentru placi cu circuite imprimate pe substrat ceramic, Electroprecizia Electrical Motors SRL – 7,5 milioane de lei pentru extinderea capacitatii de productie, CIA Aboliv SA – 3,8 milioane de lei tot pentru un proiect care vizeaza extinderea capacitatii existente ca urmare a cresterii pe piata interna de produse crud uscate, Nymphaea Resorts SRL – 22,1 milioane de lei pentru construirea unei noi structuri de primire turistica cu functiuni integrate de cazare, alimentatie si agrement, de tip hotel 4* in municipiul Oradea si Rossini Sleeve Tehnologies SRL – 6,1 milioane de lei pentru extinderea capacitatii de productie de tuburi baze din fibra de sticla si materiale compozite (sleev-uri) pentru piata imprimarii flexografice si rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului.

„Semnarea celor noua proiecte se incadreaza in politica Guvernului de incurajare a investitiilor cu impact major in economie. Asa cum am subliniat in repetate randuri, anul 2019 va fi anul dedicat investitiilor. De aceea, am prevazut in buget cele mai mari alocari de la deschiderea schemei pana in prezent, astfel incat, toti cei care vor sa investeasca in economia romaneasca sa o poata face”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice administreaza schema de ajutor de stat, instituita prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor cu impact semnificativ in economie prin finantarea activelor corporale si necorporale aferente proiectelor de investitii.

In Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevazute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat in valoare de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finantarea unor proiecte de investitii de cel putin 4 miliarde de lei, precizeaza MFP.

„Cererile de acord pentru finantare se depun si se analizeaza in sesiune continua. In situatia in care bugetul alocat schemei se epuizeaza, MFP va asigura la rectificarea bugetara sumele necesare, astfel incat toate proiectele eligibile sa primeasca finantare pentru implementare. Pentru a facilita accesul la finantare pentru cat mai multe proiecte de investitii cu impact major in economie, MFP a adoptat o serie de modificari de flexibilizare si simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investitii eligibile la 1 milion de euro”, se mai arata in comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole