Opt milioane de persoane sunt afectate de seismul devastator din Nepal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nepal-cutremurOpt milioane de persoane sunt afectate de seismul devastator din Nepal, in urma caruia si-au pierdut viata cel putin 4.310 persoane, intr-o tara cu aproximativ 28 de milioane de locuitori, a anuntat marti ONU, relateaza AFP citata de Agerpres.

Peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente. Populatia se confrunta de asemenea cu lipsa apei si a adaposturilor, a precizat organizatia, intr-un raport.

Echipele de salvare incearca sa ajunga in cele mai indepartate regiuni ale tarii afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat in cursul unei reuniuni de criza ca guvernul va incerca sa desfasoare ajutoare de urgenta — corturi, apa potabila si produse alimentare — in cele mai izolate localitati din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din aceasta tara foarte saraca se confrunta cu o ‘provocare considerabila’, iar circulatia pe numeroase drumuri a fost intrerupta.

Bilantul victimelor seismului, cel mai grav din ultimii peste 80 de ani, este in crestere. Potrivit Ministerului de Interne, bilantul indica 4.310 morti si 7.953 raniti. In plus, 73 de persoane au murit in India si 25 in Tibet, in vestul Chinei, mentioneaza Xinhua.

Nepalul, ca intreaga regiune Himalaya, unde se intalnesc placile tectonice indiana si euroasiatica, se afla intr-o zona cu puternica activitate seismica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2