Opt morti si mii de persoane spitalizate, miercuri, in urma caniculei din Japonia

Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin opt persoane si-au pierdut viata miercuri, iar peste doua mii au suferit insolatii si au fost transportate la spital dupa ce Agentia de meteorologie din Japonia a emis avertizari cu privire la valul de caldura intensa care poate fi ”fatal” in multe zone ale tarii, informeaza media locala, citata de DPA, transmite AGERPRES.

Persoanele decedate aveau varste cuprinse intre 70 si 90 de ani.

Alte 24 de persoane se afla in stare critica, conform serviciului public de radio si televiziune din Japonia, NHK.

Mercurul din termometre a ajuns la 40 de grade Celsius pentru prima oara in ultimii cinci ani. In orasul Tajimi din centrul tarii au fost inregistrate 40,7 grade Celsius, iar in localitatea Mino din apropiere temperatura a urcat pana la 40,6 grade Celsius, potrivit datelor transmise de Agentia de meteorologie.

In cursul zilei de marti au fost inregistrate cel putin sase decese, iar cateva sute de persoane care au suferit insolatii au primit ingrijiri medicale. Printre victime s-a numarat un copil in varsta de sase ani din Toyota care a lesinat la scoala dupa ce s-a intors dintr-o excursie si ulterior a decedat, au relatat media locale.

Saptamana trecuta, cel putin 12 persoane au murit din cauza insolatiei, iar alte 9.956 au fost transportate la spital, potrivit Agentiei pentru gestionarea incendiilor si dezastrelor.

Valul de caldura intensa care a cuprins Japonia va continua pana la sfarsitul lunii iulie, indica prognozele Agentiei de meteorologie.

Temperaturile extreme vin la doar o saptamana dupa ce aproximativ 220 de persoane si-au pierdut viata in urma inundatiilor si alunecarilor de teren provocate de ploile torentiale care au afectat vestul tarii.

Circa 4.700 de persoane se afla incepand de saptamana trecuta in centre pentru sinistrati in urma inundatiilor, au indicat autoritatile guvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole