Opt primarii din judet strica planurile Consiliului Judetean in proiectul deseurilor

Reclame home 1
Reclame home 1

depozit-ecologic-deseuriLiderii politici din Maramures au fost chemati pentru a doua oara in acest an la discutii pe tema problemelor care exista in proiectul privind managementul integrat al deseurilor. In total, dupa cum a anuntat chiar presedintele CJ MM, Zamfir Ciceu sunt opt primarii care nu au adoptate acele hotarari de Consiliu Local privind delegarea serviciului public de colectare a deseurilor.

Pentru zona I – Centru in total sunt 31 de unitati administrativ-teritoriale, toate cu hotarari adoptate de Consiliu Local, pentru zona II – Sighet, aici nu exista HCL la Bocicoiu Mare, Ieud, Rona de Sus si Ruscova, zona III Moisei – cu lipsa aceste hotarari de Consiliu Local la Moisei, Viseu de Sus si Viseu de Jos, iar pentru zona IV nu exista hotarari de Consiliu Local la Targu Lapus.

Ciceu a explicat cat se poate de clar ca o localitate asa mica ca si Bocicoiu Mare ar putea strica calculele Consiliului Judetean in acest proiect. Asta fiindca la Bocicoiu Mare Instituţia Prefectului a cerut dizolvarea Consiliului Local, in acest moment acest CL nefiind dizolvat. Doar ca, spune Ciceu, „daca Consiliul Local Bocicoiu Mare adopta o astfel de hotarare si ea este atacata de Institutia Prefectului atunci nu e bine. Cererea Prefecturii Maramures se afla pe rolul instantei de judecata si nu exista inca o solutie in acest caz”.

Cert este ca timpul se scurge si Consiliul Judetean are niste termene de respectat. Fiecare problema care apare si nu i se gaseste repede o solutie intarzie si mai mult totul. Tot Ciceu a facut aluzie la o serie de intalniri care au avut loc la Oncesti, aici primarii care nu au adoptat aceste hotarari de Consiliu Local fiind felicitati.

Cezar TUDOR 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole