Ora de Tango: Weekend dansant pentru baimareni

Horia Pop & Ioana Lascu 1La finalul acestei saptamani, in perioada 30 – 31 octombrie 2015, Baia Mare va fi gazda unui eveniment mult asteptat: “BAIA MARE TANGO WEEKEND”. Invitati speciali vor fi profesorii de tango argentinian Horia Pop si Ioana Lascu de la Compania de Tango Cluj, care au contribuit la fondarea primei si singurei (pana in prezent) scoli de tango argentinian din Baia Mare. Tangoul argentinian face parte din patrimoniul UNESCO si se practica cu regularitate in cadrul scolii baimarene Ora de Tango.

Horia Pop si Ioana Lascu sunt printre cei mai apreciati dansatori si profesori de tango argentinian din tara. Ei au pus umarul la inceputurile acestui dans superb in orasul nostru, fiind considerati fondatori ai scolii de tango argentinian din Baia Mare, alaturi de Oana Horotan si Ion Avram, profesori si fondatori ai scolii “Ora de Tango Baia Mare”. Ei vor sustine mai multe cursuri de tango atat pentru incepatori, cat si pentru dansatorii cu experienta de peste un an de tango. Acestea vor avea loc la Centrul CASPEV din Baia Mare.

Incepand din iunie 2013, Horia Pop si Ioana Lascu de la Compania de Tango Cluj au sustinut ca profesori invitati peste 10 cursuri in cadrul Scolii “Ora de Tango Baia Mare”, predand comunitatii de tango argentinian din Baia Mare frumusetea acestui dans apreciat la nivel international in comunitati de tango din orase mai mari sau mai mici.

Evenimentul va culmina sambata, 31 octombrie, cu Milonga del Otono — o petrecere dansanta de tango argentinian, care se va desfasura la Caffe Charlie (Baia Mare, Str. Gh. Sincai nr. 10, la parter), intre orele 21.30 – 01.00. Bineinteles, publicul larg este asteptat sa ii si admire pe profesorii Horia Pop si Ioana Lascu dansand, la demonstratia pe care o vor sustine cu aceasta ocazie. Intrarea este libera.

In cadrul Milonga del Otono, ca surpriza de ultima ora, ne vom bucura de prezenta duetului Two to Tango Cluj, care ne vor incanta la pian cu muzica de tango live, care va fi o bucurie atat pentru dansatori, cat si pentru privitori.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1